Connect with us

Hirdetés

technokrata

Élesebb, finomabb, jobb – kiemelkedő minőségű videotelefonálás

Smart home

Élesebb, finomabb, jobb – kiemelkedő minőségű videotelefonálás

VGA felbontás és másodpercenként 30 képes átvitel.

A Skype és a Logitech együttműködést kötött, melynek eredménye a Logitech webkamerák High Quality Video támogatása. A High Quality Video (a Windows alapú Skype 3.6-os és a Logitech QuickCam 11.5 verziójával) VGA minőségű (640×480 pixel,) 30 fps-os képet nyújt szélessávú (384 kbps vagy gyorsabb) internet kapcsolattal, a High Quality Video-val kompatibilis Logitech webkamerával és Dual Core processzoros számítógéppel rendelkező felhasználók számára. A kapcsolathoz mindkét résztvevő gépének rendelkeznie kell ezekkel a paraméterekkel, hogy élvezni tudják a High Quality Video előnyeit. Az eredmény az egész képernyőt betöltő, tisztább, élesebb és finomabb videotelefonálás.

„A Skype-on minden negyedik hívás már videohívás, így tudjuk, hogy felhasználóink szeretik megmutatni és nem csak elmondani a dolgokat. A High Quality Video technológiának köszönhetően a Skype-beszélgetések a valóság új szintjére emelkednek.” – mondta Gareth O‘Loughlin, a Sykpe mobil és hardver eszközeiért felelős igazgatója.

A Skype High Quality Video szolgáltatása a Logitech prémium kategóriájú webkameráival vehető igénybe, ilyen a Logitech QuickCam Pro 9000, a Logitech QuickCam Pro for Notebooks, és a Logitech QuickCam Sphere AF. Mindhárom kamerába a Carl Zeiss vállalat lencséit építették be. A gyors automata fókuszuknak köszönhetően elfeledkezhetünk a kézi élességállítás kellemetlenségeiről. A Logitech automata fókuszrendszer kevesebb mint három másodperc alatt képes újrafókuszálni, és segít abban, hogy a tárgyak extra közelségben – akár 10 centiméterre a kamera lencséjétől – is élesek maradjanak.

A Logitech QuickCam Pro 9000 univerzális talpazatának köszönhetően akár az irodában, akár otthon szinte bármilyen monitorra kényelmesen felhelyezhető. Az utazáshoz tervezett Logitech QuickCam Pro for Notebooks hordtáskával és egy állítható szélességű csipesszel kapható, amely így akár a nagyobb, 20 mm széles képernyőjű laptopokra is fölhelyezhető. A QuickCam Sphere AF webkamera motoros mozgatásának köszönhetően automatikusan követi arcunkat vízszintesen 190 fokos, függőlegesen 100 fokos tartományban.

A Skype 3.6 for Windows várhatóan novemberben jelenik meg; később részletesen foglalkozni fogunk vele itt, a Terminalon. A Logitech QuickCam szoftver 11.5-ös verziója a tervek szerint szintén novemberben lesz ingyen elérhető.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés