Connect with us

technokrata

Napelem a falon

Smart home

Napelem a falon

Regeneratív energia, vonzó épület-külső.

Köztudott, hogy az energiaárak világszerte emelkednek, a hagyományosnak mondható energiahordozók (kőolaj, földgáz, urán) pedig korlátozott mennyiségben állnak rendelkezésre, addig a regeneratív megoldások egyre olcsóbbak, a napenergiából nyert elektromos áram egyre nagyobb szeletet harap ki az energiapiac tortájából.

A Siemens Energiaátvitel és -elosztás (PTD) ágazata két napelemes rendszert szerelt fel és helyezett üzembe két olaszországi ipari létesítményben. A nagyobbik teljesítményű rendszer a dél-itáliai Rendé-ben épült és 5.500 darab monokristályos napelemből áll, 12×150 méteres rácsszerkezeten elrendezve. Egy cella 180 W névleges teljesítményt ad le, így a rendszer egy év alatt mintegy 1,4 gigawatt-óra környezetbarát energiát (ez mintegy 450 háztartás fogyasztásának felel meg) táplál a hálózatba. A rendszer egy 1000 kVA-es Siemens öntöttgyanta-szigetelésű transzformátoron, gázszigetelésű középfeszültségű kapcsoló berendezésen, és a szükséges inverter-technikán keresztül kapcsolódik a helyi villamos hálózatra. A Siemens kulcsátadással végezte a munkát, és a karbantartásra is vállalkozott.

A kisebb teljesítményű rendszer Trezzo-ban, egy lombardiai hulladék-feldolgozó üzem(b)en működik. Mivel a napelemes áramellátásnál a napelemek tájolása döntő fontosságú, a napelemeket az épület 40 méter magas homlokzatára szerelték fel.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák