Connect with us

technokrata

Mit keres a Nissan a notebookok között?

Smart home

Mit keres a Nissan a notebookok között?

Ferrari, Lamborghini, Hummer… és most már a Nissan is.

Egyre nagyobb hagyománya kezd kialakulni a hordozható számítógépek gyártói között az igazán híres autómárkákkal való szerződéseknek. Először az Asus kötött megállapodást a Lamborghinivel, amelynek eredménye egy dinamikus, erőt és teljesítményt sugárzó sárga noteszgép(sorozat) lett. Aztán az Acer „paktált le” a szintén olasz Ferrarival, majd a terepjáróiról ismert Hummer is „laptoposodott”. Az elmúlt egy évben azonban csend lett, új autómárkákról nem lehetett hallani a nemzetközi sajtóban.

Mostanáig. Az NEC ugyanis nemrég jelentette be, hogy Lavie hordozható számítógépei a Nissan stílusában újulnak meg – egészen pontosan a japán gyártó X-Trail modelljét vették alapul, amikor a 12,1 colos méretű, Lavie G notebookokat átfazonírozták. Ez a változtatás olyan egyedi panelek alkalmazását jelenti, amelyek az X-Trail által használt piros színű festéssel rendelkeznek, valamint a gépkocsimodell saját logója is rákerült a laptopokra. És ha ez még nem lenne elég: a váz burkolata ugyanabból a vízálló nejlon anyagból készül, amelyet az X-Trail üléseinél alkalmaznak.

Építve a korábbi tapasztalatokra, nem meglepő, hogy az NEC ezen noteszgépe nem éppen az olcsó kategóriába tartozik: több mint 2000 dollárt is elkérnek egy olyan modellért, amelyben az Intel Core 2 Duo (U7500) processzora dolgozik. Ezért az összegért azonban jár egy kétrétegű DVD-ket is írni képes optikai meghajtó, kategóriájában nagy kapacitású háttértár, illetve a Windows Vista Home Premium változata.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák