Connect with us

technokrata

3 kijelzős, hordozható számítógép

Smart home

3 kijelzős, hordozható számítógép

Pillanatok alatt beülhetünk a „pilótafülkébe”.

Az Engadget a múlt héten számolt be az Acme Portable készülékéről, az LPG370TS „3 LCD Surround System” termékről. Az eszköz érdekessége, hogy három(!) darab folyadékkristályos kijelzővel rendelkezik, melyeket azonban (viszonylag) könnyedén lehet szállítani. A bőröndszerűen kinyitható LCD-k így pár pillanat alatt lehetővé teszik egy hárommonitoros munkaállomás kialakítását – amit például a szimulátor-rajongók fogadhatnak örömmel. De számos üzleti alkalmazás (3D-s modellezés, pénzügyi szolgáltatások, hangszerkesztés stb.) is nyitva áll a felhasználók előtt.

Mindegyik kijelző 17 colos mérettel, 4:3-as képaránnyal rendelkezik, 1280×1024 pixeles natív felbontással és 5 ms-os képfrissítéssel bír. Persze a Cebiten még prototípusként működő fejlesztés önmagában még „nem állna meg a lábán” – a gyártó egy igen izmos számítógépet rakott az LCD-triász alá. Egy négymagos, 2,4 GHz-es órajelen üzemelő Core 2 Quad (Q6600) processzor gondoskodik az utasítások feldolgozásáról, illetve egy SLI kialakítású Nvidia Geforce 8800 GTX grafikus alrendszer felel a megjelenítők adattal való ellátásáért. Ezek mellé 2 GB-nyi memória dukál, amit egy 650 wattos tápegység lát el energiával.

És mindez hordozható – persze nyilván nehezebben, mint egy hagyományos noteszgép. Az azonban egyelőre nem ismert, hogy mennyiért lehet elhordozni a boltok polcairól.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Face-en

Tesztek