Connect with us

Hirdetés

technokrata

Sörbiztos billentyűzet

Smart home

Sörbiztos billentyűzet

A levegő bemehet, a folyadék nem – új, porózus anyaggal kísérletezik az Intel.

Olyan új billentyűzetről számoltak be külföldi hírforrások nemrég, melyet az Intel mérnökei annak a problémának a figyelembe vételével hoztak létre, miszerint a noteszgépek billentyűzete ideális „támadófelület” a folyadékok számára. Egy filmnézés közben véletlenül meglökött sörösdoboz, egy irodában felboruló ásványvizes palack végzetes hatással lehet a hordozható számítógépekre. Billentyűzetüket azonban nagyon nehéz leszigetelni, tekintve, hogy a gép belsejébe zsúfolt elemek hevítette meleg levegő elvezetésében fontos szerepet játszik ez a felület is.

A chipgyártó tulajdonképpen nem csinált mást, mint létrehozott egy olyan anyagot, amely a levegőt még átereszti, de a folyadékok számára már áthatolhatatlan akadályt képez. Egy porózus szerkezetű anyag megalkotásával elérte, hogy a billentyűzeten keresztül továbbra is be tudja szívni a hideg levegőt a noteszgépek hűtési rendszere, ugyanakkor az elektronika számára halálos veszélyt jelentő vizet távol tudja tartani a gépház belsejétől. Persze nem jelent megoldást a ragacsossá válásra: továbbra sem lesz ajánlatos cukros üdítőt önteni a notebookra.

A részletek azonban nem tisztázottak: az Intel egyelőre hallgat arról, hogyan működik, milyen összetételű az általa kifejlesztett anyag. Az sem ismert még, hogy mikor kerülhet kereskedelmi forgalomba, bár a piaci szereplők némelyikének reményei szerint erre már a következő évben sor kerülhet.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés