Connect with us

Hirdetés

technokrata

Amitől bénul a hálózat…

Smart home

Amitől bénul a hálózat…

Az alkalmazások fenyegetik leginkább az üzletileg kritikus IT-hálózatokat.

Egy új jelentés szerint a vállalati hálózatoknál jelentkező problémák feléért az alkalmazások tehetők felelőssé. A Claranet által vezetett kutatás kimutatta, hogy az esetek 47 százalékban valamilyen program okozza az üzletileg kritikus IT-hálózatok állásidejét.

A kutatás szerint az IT-szakemberek minden nap legalább 90 percet töltenek azzal, hogy fenntartsák az alkalmazások teljesítményét és elérhetőségét. Ez azt jelenti, hogy másfél óra csak arra megy el, hogy a felhasználók által kavart zűrzavart kibogarásszák. „A dolgozók ugyanis gyakran többféle operációs rendszert használnak – és ez csak egy probléma a sok közül…” – mondta Olivier Beaudet, a Claranet szakembere.

Mint arról már beszámoltunk, egy korábbi kutatás szerint az IT menedzserek ahelyett, hogy az üzleti sikereket növelő új projekteken dolgoznának, túl sok időt töltenek problémamegoldással. Az Egyesült Királyságban végzett felmérés során 250 – legalább ötven alkalmazottal rendelkező – IT menedzsert kérdezett ki a Loudhouse a Microsoft megbízásából, különösen az informatikai vezetőket ért frusztrációkra fókuszálva. Az eredmények szerint a legtöbben bizony tűzoltásra vesztegetik el drága idejüket.

A megkérdezettek úgy vélik, idejük maximum 16 százalékát kellene problémamegoldással tölteniük, mégis harminc százalékuk szinte erre vesztegeti el teljes munkaidejét. Ahelyett, hogy a problémák megelőzése volna a legelső feladat, a munkaidő mindössze 25 százaléka jut arra, hogy a fő üzleti folyamatokon dolgozhassanak. A megkérdezettek mindössze 28 százaléka képes napi rendszerességgel ellátni azokat a feladatokat, amelyekkel ténylegesen foglalkoznia kéne.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés