Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hátsóudvari műhelyből világvállalat

Smart home

Hátsóudvari műhelyből világvállalat

1879-ben, Berlinben bemutatták az első villamos lokomotívot, és kigyúlt a köztéri villanyvilágítás annak egyik divatos negyedében. Egy évvel később már villamos hajtású lift működött Mannheimben, és megindult az első villamosjárat Berlin-Lichterfelde-ben. Ma 160 éves a Siemens.

A Siemens, amely egy szerény berlini műhelyből kiindulva nőtt nagy világvállalattá, a legtöbb iparvállalatnál hosszabb sikertörténetre tekinthet vissza. 160 évvel ezelőtt, 1847 október 12-én alapították meg Berlinben a „Telegraphen-Bauanstalt von Siemens & Halske” vállalatot, a későbbi Siemens AG elődjét. Az indulásakor távírógépek építésére specializálódott finommechanikai műhely néhány évtized alatt a világ egyik legnagyobb technológiai vállalatává fejlődött, amely – megtartva hagyományos értékeit és a kiemelkedő műszaki alkotó munka presztízsét – ma a globális piacon működve állítja az ügyfelet tevékenysége középpontjába.

Peter Löscher, a Siemens elnöke és CEO-ja a születésnap alkalmából így fogalmazott: „A Siemens innovációi megváltoztatták a világot. A vállalat Innovációs erejével, hosszú távra szóló portfoliójával és pénzügypolitikájával, valamint azzal az egyértelmű céljával, hogy a vállalatvezetés terén a világelsők közé kerüljön, a jövőben is nyereséges növekedést fog produkálni”.

A Siemens cég kezdettől fogva jövőbe mutató találmányokra és a nemzetközi piacokon való markáns jelenlétre alapozta sikerét. Az alapító Werner von Siemens által 1866-ban megalkotott dinamó, amely révén nagy mennyiségben, könnyen és olcsón lehetett kinetikai energiából villamos energiát fejleszteni, megnyitotta a tömeges villamosítás felé vezető utat. A Siemens-innovációknak köszönhetően az elektromos energia felhasználása gyors sebességgel fejlődött. 1879-ben, Berlinben bemutatták az első villamos lokomotívot, és kigyúlt a köztéri villanyvilágítás annak egyik divatos negyedében. Egy évvel később már villamos hajtású lift működött Mannheimben, és megindult az első villamosjárat Berlin-Lichterfelde-ben.

Ma, csakúgy, mint 160 évvel ezelőtt, a Siemensnél a fejlesztés és innováció a kor meghatározó szükségleteinek kielégítésére irányul. Így jutottunk el a dinamótól a világ legnagyobb és legjobb hatásfokú gázturbinájáig, az első kereskedelemben kapható villanykörtétől a fehér fényt kibocsátó diódáig (LED), az első elektronikus szabályzóktól az intelligens gyárig, az első városi villamostól az 500 km/ó sebességgel száguldó mágneses lebegővasútig (maglev), és az emberi test belsejéről készült első felvételektől a teljes testre kiterjedő háromdimenziós szkennelt képekig.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés