Connect with us

technokrata

Magyarok, játék közben

Smart home

Magyarok, játék közben

Jól teljesítettek és remekül helyt álltak a magyar játékosok a világ legnagyobb számítógépes és videojáték fesztiválján, a World Cyber Games 2007 rendezvényen.

Az idén hetedik alkalommal megrendezett világdöntőn 74 ország mintegy 700 játékosa képviselte hazáját. Magyarország négyfős csapattal vett részt a küzdelmekben. Az idei legjobb eredményt Gorky érte el, aki a Comand and Conquer-ben a legjobb 16 közzé verekedte be magát, míg Redwing az első 32 között végzett.

A 500 000 dollár összdíjazású rendezvénynek a Seattle Seahawks amerikai futball csapat stadionja, a Qwest Field adott otthont, ahol a szűk egy hetes viadal időszaka alatt meglátogatta a résztvevőket Washington állam kormányzója és a főszponzor, a Samsung Electronics AV üzletágának elnöke is.

A World Cyber Games célja, hogy összehozza a világ minden pontjáról a játékosokat, leküzdve országhatárokat, nyelvi korlátokat és kulturális különbségeket. Sokan már ismerősként köszöntek egymásra, mások itt találkoztak először személyesen – bár virtuálisan már rég ismerik egymást. A rendezvény egyik legfőbb értéke azonban az a barátságos légkör, amely lépten – nyomon érezhető volt a résztvevők közt.
A játék szigorú szabályok szerint zajlott. A játékosok és a bírók a nyitónapon felesküdtek a tiszta játékra. Ez egyszerre jelentette a tiszta eszközöket és a sportolókhoz méltó viselkedést. A játéktérben a játékosok a megadott szabályok szerint kellett, hogy viselkedjenek – egyebek mellett káromkodásért is kizárás jár.

A 2007-es világdöntő legeredményesebb nemzete az Egyesült Államok lett. Összesen három arany, két ezüst és egy bronzérmet sikerült begyűjteniük. Mögöttük holtversenyben található az elmúlt év összetett nyertese – a vándorkupa eddigi birtokosa – Dél Korea, illetve Brazília, két – két arany és egy – egy bronzéremmel. A harmadik hely nem került így kiosztásra. A tabella negyedik pozícióját a hollandok, ötödiket a németek foglalták el. A hatodik helyen, azonos eredményeik miatt, a franciáknak és az angoloknak kellett osztozniuk egymással.

A jövő évi World Cyber Games döntőnek Európa fog otthont adni. Kölnben találkoznak majd ismét a világ legjobb játékosai, hogy összemérjék ügyességüket és stratégiai gondolkodásukat.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák