Connect with us

technokrata

Kigyulladhat az iPod is

Smart home

Kigyulladhat az iPod is

A reptéri tűzeset felveti a biztonsági kockázatok átgondolását.

Egy amerikai reptéri alkalmazott szinte „frászt kapott”, mikor a zsebében lapuló iPod Nano tűzre lobbant. A Georgia állambeli Douglasville-ben Danny Williams éppen munkába ment, mikor észrevette, hogy forróság önti el, majd hirtelen lepillantott, és már lángokban állt a nadrágja. „A Nano bizony tüzet fogott” – mondta, és leszögezte, hogy sokkal nagyobb lett volna a baj, ha az eset már a munkahelyén, mondjuk a reptéri csomagok között történik.

Williams elmondta, hogy az alsónadrágján is látható égésfoltot a 15 másodperces lángolás eredményezte. Szerinte az védte meg őt a leégéstől, hogy egy fényes papírdarab is volt az iPod Nano mellett a zsebében – annak köszönhető, hogy a tűz nem terjedt át az alsónadrágjára is.

„Még mindig sokkolva érzem magam, hogy a mindössze másfél éves iPod-om képes volt a zsebemben kigyulladni” – mesélte Williams a WSBTV-nek.

„Tehát, éppen lenézek, mikor látom, hogy a lángok a mellkasom felé közelednek. Ha a biztonságiak (US Transportation Security Administration) elmennek mellettem, és azt érzik, hogy füstölgök, simán azt hiszik, hogy terrorista vagyok.”

A tűz okát még nem tudni, a gyártó bekérte a megolvadt készüléket, és ígéretet tett egy cserére is.

Mint ismeretes, a Nano sorozat is lítium-ionos akkumulátorokkal szerelt, amelyek már álltak számos túlhevülései probléma – mobiltelefonok, digitális kamerák, valamint laptopok esetében – kereszttüzében. A hibás működést az okozza, ha az akkumulátor fémtörmeléket tartalmaz, amely így rövidzárlatot okozva meggyújtja az akkumulátor gyúlékony folyadékait.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Face-en

Tesztek