Connect with us

technokrata

Karaoke – vezetés közben

Smart home

Karaoke – vezetés közben

Virít a 18 centiméteres, dupla WVGA TFT-érintőpanel a műszerfalon.

A Sony bejelentette új, CD-alapú autós audio-video rendszere, az XAV-W1 bevezetését, amely elsőként kínál dupla din méretű képet. A gyártótól megszokott kép-és hangminőségen felül további pozitívum, hogy az MP3-lejátszókat egyszerűen lehet csatlakoztatni, valamint a testre szabási lehetőségek egész tárháza is rendelkezésre áll. A legújabb technológiáknak köszönhetően a készülék saját tervezésű, 7 hüvelykes, dupla WVGA TFT-érintőpanele 800×480 pixeles képet jelenít meg (a hagyományos QVGA-monitorok felbontása 480×234 pixel). További jellemzői közé tartozik a DRIVE-S II, valamint a Karaoke mikrofon, amely lehetővé teszi, hogy az utasok együtt énekeljenek kedvenc előadóikkal.

Audio- és videoteljesítmény

Az új XAV-W1 videofejegység Super Audio CD formátummal és 5.1 csatornás térhang-lehetőséggel rendelkezik. 7”-os képátlójú monitora WVGA TFT-szabvány szerint készült, és CD-k, DVD-videók, valamint Super Audio CD-k lejátszását egyaránt lehetővé teszi. A lejátszó támogatja a Dolby Digital térhangot és a dts digitális térhangfeldolgozású lejátszást, valamint a JPEG és a DivX video-, illetve a Windows Media Audio (WMA) és az MP3-audioformátumot is.

Super Audio CD

A nagyfelbontású, beépített Super Audio CD formátum alapját a Direct Stream Digital (DSD) technológia képezi, amely 2,822 MHz-es mintavételezési frekvenciával rögzíti a zenei jeleket, és 1 bites adatokká alakítja őket.

Egyszerűen csatlakoztatható digitális zeneforrások

A rendszer intuitív felhasználói felülete egyszerűvé teszi a külső szórakoztató eszközök csatlakoztatását és vezérlését, illetve ezekről a video- vagy digitális zenei tartalmak lejátszását. A csatlakoztatott MP3-lejátszón a külön kapható vezérlőegység segítségével menet közben is könnyedén kezelhetők a digitális zenei fájlok, ráadásul a tartozék távvezérlő segítségével ez nemcsak a sofőr, hanem akár a hátsó ülésen utazók számára is lehetséges. A hordozható MP3- és videolejátszók a hátsó AUX bemeneten keresztül egy audiokábel (a tartozék RCA AV-fordítókábel) segítségével csatlakoztathatók a készülékhez, melynek lejátszási opciói közé tartozik többek közt a DVD, DVD-R/RW, a Super Audio CD, VCD, CD és a CD-R. Rögös utakon a Sony DRIVE-S II technológiája gondoskodik egyenletes hangreprodukcióról, megvédve a fejet az út rázkódásainak interferenciáitól.

Testreszabás

A készülék kijelzései és hangbeállításai a vezetők és az utasok ízlésének megfelelően testreszabhatók. Ilyen például a képrögzítés (capture) funkció, mellyel a felhasználó az általa választott képet helyezheti tapétaként a monitorra. Az időegyeztetés, a digitális ekvalizer (EQ7), valamint a központi hangszóró X-DSP jellemzője lehetővé teszi az egyes hangszórókból megszólaló hang időbeli egyeztetését oly módon, hogy az a hallgatási pozíciótól függetlenül azonos időben érkezzen az utasok füléhez. Négy csatornára oszló 52 wattos teljesítményével az új rendszer gazdag, tiszta hangzást biztosít.

Audio- és videoeszközök, például játékkonzol vagy videokamera csatlakoztatására 3 AV-bemenet áll rendelkezésre a fejegységen, míg a külön kamerabemenet a tolatókamera számára van fenntartva, amely a képernyőn megjelenített élő képpel segíti a vezetést. Az osztott zónás lejátszási üzemmód az első, illetve a hátsó üléseken utazók külön tartalmakkal történő szórakoztatását teszi lehetővé.

Többcsatornás Sony autós sztereó rendszerek

Azon felhasználók számára, akik egydines, de többcsatornás megoldást keresnek, a Sony a MEX-DV2000/MEX-DV1000 autós sztereó rendszereket ajánlja. Az XAV-W1 videolejátszóhoz hasonlóan a MEX-DV2000 is támogatja a többcsatornás Dolby Digital térhangot, a DTS digitális térhangfeldolgozást, az X-DSP-t és a DSO-t, és a készülék intelligens időegyeztetési technológiái ebben az esetben is a jármű bármely részében kiváló minőségű hangzást biztosítanak. A MEX-DV1000-es lejátszó a sztereó csatornás Dolby Digital térhanglejátszást támogatja. Mindkét egydines méretű készülék kompatibilis a Windows Media Audio (WMA-) és az MP3-audioformátummal, és négy csatornára oszló 52 wattos teljesítményével tiszta hangzást garantál. A MEX-DV2000 külön előnye a bármely műszerfalhoz illeszkedő fehér billentyű-megvilágítás, valamint a biztonságos használatot fokozó levehető előlap.

Európában az XAV-W1 már 2007 szeptemberétől forgalomban van.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Face-en

Tesztek