Connect with us

Hirdetés

technokrata

Újabb rabszolga kerülhet otthonunkba

Smart home

Újabb rabszolga kerülhet otthonunkba

Bárkinek lehet robotja.

Az iRobot jóvoltából egy friss fejlesztésű robotot foghatunk házimunkára. A robotporszívó megalkotói most a háztetőkre is gondoltak, és bemutatták az iRobot Looj nevű, esőcsatorna pucoló, önjáró robotot. Az eszköz lényege, hogy kipucolja az ereszt a lehulló falevelektől, és egyéb szennyeződésektől, megspórolva az időt az állandó létrázástól. A vállalat igazgatója, Colin Angle szerint a házirobotok új vonalát indították el ezzel.

„Szeretném demisztifikálni azt az elképzelést, miszerint az otthonokban megjelenő robotok a holnap ígéretei. Bemutattuk hát az a praktikus eszközt, mely a legelérhetőbb és leghatékonyabb, emellett a legkönnyebb használni is. Itt van hát a jövő, ma már bárkinek lehet robotja az otthonában.”

Az épphogy hat centiméter magas Looj száz dollárért rendelhető az iRobot weboldaláról.

Augusztusban jelentette be egyébként a gyártó a Roomba újabb változatát, „magasabb IQ-val”. A továbbfejlesztett porszívónak köszönhetően nincs többé vezetékgubanc, és szekrénytologatás. Az új Roomba automatikusan lelassít, mikor szükségét érzi, és kikerüli az akadályokat, viszont befér a legtöbb helyre. A vezeték nélküli technológiának köszönhetően a Roomba saját maga tisztában van azzal, hogy mikor takarított ki egy szobát, és mehet a következőbe. Ezzel szemben a Loojhoz egyelőre távirányító szükséges, és felhasználói irányítás.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés