Connect with us

technokrata

Nero 8 – generációváltás a DVD-író programnál

Smart home

Nero 8 – generációváltás a DVD-író programnál

Megújult felület és a funkciók még szélesebb köre várja a felhasználókat.

Nemrég jelent meg az optikai lemezek írására használható szoftverek legismertebbikének, a Nero-nak a legújabb változata (letöltés). Immár a nyolcadik generációnál jár a szoftver, habár sokan még a hetes kiadások telepítésétől is ódzkodnak. Lássuk, mivel bővült az új verzió!

Természetesen most is elérhetővé tette a fejlesztőcég a programcsomag demó változatát – a teljes kiadásért 80 dollárt kell kifizetni, ha le akarjuk tölteni (a dobozos 100, az upgrade változat 50 dollárba kerül, Nero 7 Ultra Editionről). Akárhogy is jutottunk hozzá, a telepítés során azonnal szembetaláljuk magunkat egy bosszantó hibával: sokáig tart. Különösen akkor, ha nem csak magát az író programot akarjuk használatba venni, hanem a mellé csomagolt szoftvereket. Például a Photoshow Express és a Securdisc Viewer egy teszt szerint közel 10 percig települ fel egy Windows XP-s PC-re.

Ha sikerült túljutni az installálási folyamaton, akkor az első változás már a StartSmart bejelentkező képernyőjén látszik: a grafikus felhasználói felület ismét frissült. Erről a konzolról továbbra is egyszerűen és gyorsan érhetők el a főbb funkciók, és immár a HD DVD és a BD korongok is natív támogatást kaptak. Emellett persze számos extra dolgot véghez lehet vinni a szoftverrel: videókat/zenéket lehet létrehozni és szerkeszteni, tartalmat lehet online megosztani, médiacenterré lehet alakítani a számítógépet, tévéadásokat lehet nézni/rögzíteni. Sőt, még adatmentésre és visszaállításra is használható a Nero 8 – kérdés persze, hogy valóban szükség van-e ezekre a funkciókra, mikor a felhasználók többsége szinte kizárólag optikai lemezek írására használja a programot.

Hol van már az az idő, amikor a Nero-nak kis erőforrásigénye volt – immár legalább 256 MB-nyi memóriát követel magának, ha Windows 2000 SP4 vagy XP alatt akarjuk használni. Vistás környezetben még éhesebb a szoftver: 512 MB-nál kevesebb operatív tár esetén el sem indul (igaz, ennyivel maga az operációs rendszer használata is kínszenvedés). Ha ezeket sikerül prezentálni a szoftvernek, akkor akár DVD állományokat is konvertálhatunk Ipod vagy PSP alá, lejátszhatunk AVCHD videókat, és boot lemezt is készíthetünk – ami többé már nem DOS-os, hanem linuxos.

Aki kedvet kapott a szoftver kipróbálásához, az az Ultra Edition 8.1.1.0-s változatát letöltheti gyors Download szerverünkről.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák