Connect with us

Hirdetés

technokrata

Cyberjáték: nemzetek döntője

Smart home

Cyberjáték: nemzetek döntője

Magyarok a világ legjobbjai közt.

Hamarosan elérkezik a végső megmérettetés ideje. Eldől, hogy kik a legjobbak a cybersportok világában. Október elején kerül sor a World Cyber Games 2007 rendezvénysorozat fináléjára, a nemzetek közti nagy döntőre Seattle-ben. 2007 október 3–7-e között, három kontinens 74 országából érkezett több mint 700 játékosa küzd meg egymással, hogy a legjobbak elnyerjék az értékes kupák mellett a helyezésekkel járó pénzdíjakat is. Játék kategóriánként az arany érmekért 12.000 – 20.000 dolláros jutalom jár; az ezüstért 5.000 – 8.000 dollár, míg a bronz medálok 3.000 – 5.000 dollárt hoznak a nyerteseknek. A negyedik és nyolcadik helyezést elérők között pedig összesen 2000 dollárt osztanak szét a szervezők. Ezenfelül a legeredményesebb nemzeti válogatott plusz pénzjutalomban, 40.000 dolláros bónuszban részesül.

Az idei World Cyber Games világdöntő hivatalos játékai:

PC játékok
– FIFA Soccer 2007 (egy az egy ellen)
– Need for Speed Carbon (egy az egy ellen)
– WarCraft III : The Frozen Throne (egy az egy ellen)
– StarCraft : Brood War (egy az egy ellen)
– Half-Life : Counter-Strike (öten az öt ellen)
– Command & Conquer 3 Tiberium Wars (egy az egy ellen)
– Age of Empires III: The WarChiefs (egy az egy ellen)
– Carom3D (egy az egy ellen)

Konzolos játékok
– Project Gotham Racing 3 (egy az egy ellen)
– Gears of War (négy a négy ellen)
– Dead or Alive 4 (egy az egy ellen)
– Tony Hawk´s Project 8 (egy az egy ellen)

A Samsung támogatásával szeptember 2-án megrendezett magyar döntőn ChlX (Project Gotham Racing 3), Gorky (Command & Conquer 3), DNA (WarCraft 3) és Ancients Redwing (FIFA07) vívta ki a jogot, hogy képviselje hazánkat az amerikai világdöntőn. A négy játékos mellett két csapatkapitány alkotja az október másodikán útnak induló magyar kontingenst.

„Tavaly DNA a legjobb tizenhatba jutott, de idén nagyon kemény ellenfeleket kapott. Nagy szerencsére lesz szüksége, hogy továbbjusson a csoportjából. Ez évi nagy esélyesünk Gorky, aki már korábban is járt a világbajnokságon. Ezúttal Command and Conquer 3-ban indul, és előzetes várakozásaink szerint, dobogós helyezést érhet el.” – latolgatta a magyar esélyeket Hadházi Dániel, a hazaiak egyik csapatkapitánya.

Aki személyesen szeretné a helyszínen buzdítani a magyarokat, a számos kísérő programmal színesített világdöntőn, az a 10 dolláros napijegy megváltása ellenében megteheti azt a seattle-i Qwest Field Event Centerben. Az esemény azonban az interneten is látható lesz: a http://www.worldcybergames.com oldalon keresztül lehet online nyomon követni a viadalokat. Folyamatos közvetítés lesz a meccsekről in-game videók formájában, ennek köszönhetően élő egyenesben lehet szurkolni a magyar küldöttségnek.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés