Connect with us

technokrata

Cyberjáték: nemzetek döntője

Smart home

Cyberjáték: nemzetek döntője

Magyarok a világ legjobbjai közt.

Hamarosan elérkezik a végső megmérettetés ideje. Eldől, hogy kik a legjobbak a cybersportok világában. Október elején kerül sor a World Cyber Games 2007 rendezvénysorozat fináléjára, a nemzetek közti nagy döntőre Seattle-ben. 2007 október 3–7-e között, három kontinens 74 országából érkezett több mint 700 játékosa küzd meg egymással, hogy a legjobbak elnyerjék az értékes kupák mellett a helyezésekkel járó pénzdíjakat is. Játék kategóriánként az arany érmekért 12.000 – 20.000 dolláros jutalom jár; az ezüstért 5.000 – 8.000 dollár, míg a bronz medálok 3.000 – 5.000 dollárt hoznak a nyerteseknek. A negyedik és nyolcadik helyezést elérők között pedig összesen 2000 dollárt osztanak szét a szervezők. Ezenfelül a legeredményesebb nemzeti válogatott plusz pénzjutalomban, 40.000 dolláros bónuszban részesül.

Az idei World Cyber Games világdöntő hivatalos játékai:

PC játékok
– FIFA Soccer 2007 (egy az egy ellen)
– Need for Speed Carbon (egy az egy ellen)
– WarCraft III : The Frozen Throne (egy az egy ellen)
– StarCraft : Brood War (egy az egy ellen)
– Half-Life : Counter-Strike (öten az öt ellen)
– Command & Conquer 3 Tiberium Wars (egy az egy ellen)
– Age of Empires III: The WarChiefs (egy az egy ellen)
– Carom3D (egy az egy ellen)

Konzolos játékok
– Project Gotham Racing 3 (egy az egy ellen)
– Gears of War (négy a négy ellen)
– Dead or Alive 4 (egy az egy ellen)
– Tony Hawk´s Project 8 (egy az egy ellen)

A Samsung támogatásával szeptember 2-án megrendezett magyar döntőn ChlX (Project Gotham Racing 3), Gorky (Command & Conquer 3), DNA (WarCraft 3) és Ancients Redwing (FIFA07) vívta ki a jogot, hogy képviselje hazánkat az amerikai világdöntőn. A négy játékos mellett két csapatkapitány alkotja az október másodikán útnak induló magyar kontingenst.

„Tavaly DNA a legjobb tizenhatba jutott, de idén nagyon kemény ellenfeleket kapott. Nagy szerencsére lesz szüksége, hogy továbbjusson a csoportjából. Ez évi nagy esélyesünk Gorky, aki már korábban is járt a világbajnokságon. Ezúttal Command and Conquer 3-ban indul, és előzetes várakozásaink szerint, dobogós helyezést érhet el.” – latolgatta a magyar esélyeket Hadházi Dániel, a hazaiak egyik csapatkapitánya.

Aki személyesen szeretné a helyszínen buzdítani a magyarokat, a számos kísérő programmal színesített világdöntőn, az a 10 dolláros napijegy megváltása ellenében megteheti azt a seattle-i Qwest Field Event Centerben. Az esemény azonban az interneten is látható lesz: a http://www.worldcybergames.com oldalon keresztül lehet online nyomon követni a viadalokat. Folyamatos közvetítés lesz a meccsekről in-game videók formájában, ennek köszönhetően élő egyenesben lehet szurkolni a magyar küldöttségnek.Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés
Hirdetés

Kütyük

Dotkom