Connect with us

VirtualDub – az ingyenes videoszerkesztő legújabb változata

Smart home

VirtualDub – az ingyenes videoszerkesztő legújabb változata

A VirtualDub 1.7.4-es verziója már bárki számára hozzáférhető.

A szoftver videofolyamok lementésére (is) használható videoszerkesztő alkalmazás. Képes az AVI 2 GB-os és a FAT32 4 GB-os határait átlépni, illetve a fejlesztők úgy készítették el, hogy lineáris szerkesztésre lett optimalizálva. A VirtualDub (letöltés itt) támogatja a Motion-JPEG, az MPEG-1 videó és layer 3 audió formátumokat. Képes (megfelelő teljesítményű hardver esetén) valósidejű vagy közel valósidejű videoszerkesztésre, zajcsökkentésre, illetve kötegelt üzemmódra is (ez esetben több állományon is végre tud hajtani előre beállított művelet(eke)t, egymás után). Fejlesztői optimalizálták a lemezhozzáférést, hogy minél kevesebbet kelljen a winchestert „darálnia” a szoftvernek. Folyamatosan tudja monitorozni a tömörítési szintet, a CPU-használtságát és a még szabad merevlemez-tárterületet.

Képes képmentésre, de megfelelő hardveres támogatás esetén videofolyam rögzítésére is. Ez utóbbi használatát gyorsbillentyűvel (F6) is segíti. Használatával anélkül lehet módosítani a hangsávo(ka)t, hogy ahhoz magához a videofolyamhoz hozzá kellene nyúlni. A gyorsabb működést segíti, hogy eltávolítható vele egy videorészlet a maradék újratömörítésének szükségessége nélkül. Lehetőséget biztosít az eredmény előnézeti megtekintésére, valós hanggal.

Nemrég jelent meg az 1.7.4-es kiadás, mely letölthető gyors Download szerverünkről. Ez főként hibajavításokat tartalmaz; például a „show decompressed video” beállítás változtatása gyors/normál újratömörítési módok alatt szoftverösszeomlást okozhatott.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom