Connect with us

technokrata

Mindenki maradjon otthon!

Smart home

Mindenki maradjon otthon!

A telekommunikáció mentheti meg a Földet.

Az elektronikai eszközökkel megvalósított távmunka évenként 9-14 milliárd kilowattóra elektromosságot takarít meg, mely hozzávetőlegesen egymillió háztartás energiaszükségletének felel meg egy fejlett országban.

Az amerikai Consumer Electronics Association (CEA) tanulmányának eredményei szerint a 3,9 millióra becsült amerikai távmunkás 840 millió gallon üzemanyagot spórol, miáltal a szén-dioxid kibocsátást közel 14 millió tonnával fogja vissza. A CO2 csökkentés esetében ez annyit jelent, mintha nagyjából két millió autót távolítanának el az utakról minden évben – állítja a CEA.

A jelentés megmutatja, hogy a fogyasztói elektronika a klímaváltozás elleni harc egyik sarkalatos pontja, mivel megelőzi a üvegházhatást okozó gázok kibocsátását, és csökkenti az üzemanyag-felhasználást.

Az eddig elérhető statisztikai adatok csupán azt mutatták, hogy az elektronikai eszközök mennyi energiát használnak, de eddig csak keveset tudtunk arról, hogy ezek környezeti hatásai milyenek.

Egy nap alatt egy számítógéppel és telekommunikációs eszközökkel otthonról dolgozó alkalmazott egy háztartás 12 óra alatt elfogyasztott elektromosságának átlagát, naponta körülbelül 6 liter üzemanyagot, és 17-23 kilogramm CO2 emissziót spórol meg a Földnek.

Emiatt is fontos hangsúlyozni az egyén szerepvállalását a éghajlatváltozás, így saját környezete védelmének szempontjából.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom