Connect with us

Hirdetés

technokrata

Terjednek az újgenerációs DVD-írók

Smart home

Terjednek az újgenerációs DVD-írók

A Sony Blu-ray írója akár fél terabyte-os merevlemezzel szerelten is megvásárolható.

Novemberben jelenik meg négy új BD-íróval a japán piacon a Sony – a PS3 miatt egyelőre óriási veszteségeket felhalmozó vállalat ezáltal még erősebb konkurenciát akar állítani a HD DVD-nek. Az új készülékekkel akár 16 órányi nagyfelbontású program rögzítésére is lehetőség nyílik, amennyiben valaki kétrétegű Blu-ray korongokat használ (ezek kapacitása 50 GB). Ebben mindenképp újdonság a hamarosan debütáló négy új modell: a tavalyi példányok még csak az egyrétegű lemezeket tudták kezelni.

Arra azonban nem szabad számítani, hogy a value szegmensbe pozícionálja a gyártó a termékeket. Csúcskategóriás változatban – mely 500 GB-nyi winchestert (is) tartalmaz – durván 1750 dollárt ér az új technika; igaz, ezzel egy szinten van a Toshiba legnagyobb tudású HD DVD írójával. Ám míg ez utóbbi szerte a világon elérhető, a Sony egyelőre csupán „otthon”, vagyis Japánban mutatja be november elején a készülékeket. A gyártó tervei között szerepel ugyanakkor a többi kontinensen való megjelenés is; a cég képviselői például az európai piacot említették, mint fontos terepet, ám pontos dátum nem hangzott el.

A harc tehát továbbra sem dőlt el, sőt, talán idén ősszel jobban fellángol, mint a DVD+/-R között valaha. A szeptember eleji hírek ugyanis komoly változásokról számoltak be, és csak alig pár napja történt, hogy a HD DVD is elérte az 50 GB-os kapacitást.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés