Connect with us

Újabb lángoló notebook

Smart home

Újabb lángoló notebook

Hogyan néz ki egy laptop, ha kigyullad? Kattintás után kiderül!

Az idei év a noteszgépek terén sokkal nagyobb médiafigyelmet hozott a túlhevüléstől deformálódó hordozható számítógépeknek. Májusban számoltunk be például arról a német Macbook tulajdonostól, aki éppen a Scary Movie DVD-t nézte kis eszközén, amikor a készülék háza (természetesen műanyag borításról van szó) elkezdett deformálódni. A gyors mérések azt mutatták, hogy a belül dolgozó Core Duo processzor (minden energiatakarékos és fogyasztáscsökkentő funkciója ellenére) 95 Celsius fokra hevült fel; a CPU-tól eltávozó hőnek pedig egyszerűen nem tudott ellenállni a készülékház. Kép az esetről itt.

Alig egy hónapra rá a Toshiba egyik, Sony akkumulátoros hordozható számítógépe kapott lángra. Akkor a vállalat azonnali vizsgálatot rendelt el a Sony-tól, amely megerősítette, hogy a tűz oka az akkumulátor volt, ugyanúgy, mint minden olyan megelőző esetben, amikor a laptopok hibás Sony energiaforrásokkal voltak ellátva. Végül július végén arról kellett beszámolnunk, hogy egy japán pár beperelte a Sony-t és az Apple-t is, mégpedig azért, mert korábbi noteszgépük a lángok martalékává vált. Az eset olyan heves és gyors lefolyású volt, hogy nemcsak a notebookot nem sikerült megmenteni, hanem még a japán férfi is megsérült. A lángok ugyanis akkor csaptak fel a billentyűzet alól, amikor azon éppen dolgozott. A ludas természetesen azon energiaforrások egyike volt, amelyekről már mi is többször írtuk – ezek a Sony telepek egy gyártási hiba miatt (fémfogács került a készülék belsejébe, ami rövidzárat okozott) lettek hibásak, és kellett belőlük milliós nagyságrendű visszahívást eszközölnie gyakorlatilag az összes notebook-forgalmazónak.

Nos, az augusztus csendben elmúlt, de csak épphogy. A minap ugyanis olyan képeket adott közzé az Engadget, mint az alább is látható – az utolsón levő időjel szerint szeptember 3-án készültek. Egy sanghaji noteszgéptulajdonos járt pórul: a lángoló Dell laptopot végül homokkal kellett eloltania.

Aki “élőben” is szeretné látni, hogyan is néz ki, amikor egy hordozható masinát emésztenek a lángok, erre a linkre kattintva szerezheti be Download adatbázisunk egyik legnépszerűbb elemét, egy égő noteszgépet mutató videót.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom