Connect with us

Hirdetés

technokrata

VirtualDub – az ingyenes videoszerkesztő legújabb változata

Smart home

VirtualDub – az ingyenes videoszerkesztő legújabb változata

A VirtualDub 1.7.3-as verziója már bárki számára hozzáférhető.

A szoftver videofolyamok lementésére (is) használható videoszerkesztő alkalmazás. Képes az AVI 2 GB-os és a FAT32 4 GB-os határait átlépni, illetve a fejlesztők úgy készítették el, hogy lineáris szerkesztésre lett optimalizálva. A VirtualDub (letöltés itt) támogatja a Motion-JPEG, az MPEG-1 videó és layer 3 audió formátumokat. Képes (megfelelő teljesítményű hardver esetén) valósidejű vagy közel valósidejű videoszerkesztésre, zajcsökkentésre, illetve kötegelt üzemmódra is (ez esetben több állományon is végre tud hajtani előre beállított művelet(eke)t, egymás után). Fejlesztői optimalizálták a lemezhozzáférést, hogy minél kevesebbet kelljen a winchestert „darálnia” a szoftvernek. Folyamatosan tudja monitorozni a tömörítési szintet, a CPU-használtságát és a még szabad merevlemez-tárterületet.

Képes képmentésre, de megfelelő hardveres támogatás esetén videofolyam rögzítésére is. Ez utóbbi használatát gyorsbillentyűvel (F6) is segíti. Használatával anélkül lehet módosítani a hangsávo(ka)t, hogy ahhoz magához a videofolyamhoz hozzá kellene nyúlni. A gyorsabb működést segíti, hogy eltávolítható vele egy videorészlet a maradék újratömörítésének szükségessége nélkül. Lehetőséget biztosít az eredmény előnézeti megtekintésére, valós hanggal.

Nemrég jelent meg az 1.7.3-as kiadás, mely letölthető gyors Download szerverünkről. A főként hibajavításokat tartalmazó update azért új képességekkel is felruházta a szoftvert: például a hexa editor már támogatja a drag&drop funkciót, a frame rate változtatása immár pontosan megadható; valamint a DirectShow alapú driverek is frissítésre kerültek az időzítéssel kapcsolatos anomáliák miatt.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés