Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kis hackelés, és máris megy a DVD

Smart home

Kis hackelés, és máris megy a DVD

Hogyan tegyük DVD-képessé az arra nem alkalmas játékgépünket?

Az újgenerációs konzolok közül a Nintendo Wii játékgépe a legkevésbé funkciógazdag kialakítású. Ez persze nem jelenti azt, hogy a speciális vezérlővel ellátott masina tulajdonosai ne vágynának többre. Hackerek egy csoportja ezért létrehozott egy olyan szoftvert, amivel a módosított Wii eszközökön már lehetőség van DVD-s filmek lejátszására. A Team Symbiote nevű csapat programja a WiiBoss chip által módosított konzolokat teszi képessé erre. A Maxconsole website-on olvasható információk szerint a szoftver akkor válhat működőképessé, ha a felhasználó CloneCD-vel felírja egy optikai lemezre, majd bebootol a moddolt játékgépen.

Nincsenek magukra hagyva azok sem, akik az ilyen barkácsmódszereket nem szívesen alkalmazzák. A Nintendo közlése szerint a hivatalos DVD-lejátszó szoftverfrissítés még az idei év során megjelenik. Közelebbit azért nem árult el erről a távol-keleti vállalat, mert az érdeklődés azért nem akkora mértékű, hogy emiatt sürgetnie kellene programozóit. A Wiit ugyanis többnyire a kezdő játékosok vásárolják, akik nem hogy DVD-lejátszásra, de még modchipre sem vágynak. A DVD-s filmnézés inkább a kis számú, de lelkes „hardvermágus” irányából jelentkező igény.

Eredetileg egyébként még 2006 novemberében ígérte meg a Nintendo, hogy kiad egy olyan firmware frissítést, amivel az optikai meghajtóba helyezett korongokra írt filmek lejátszhatóvá válnak – ám az azóta eltelt közel háromnegyed év alatt sem jutott el idáig. Pedig a feltörekvő piacokon akár egy újabb érvet sorakoztathatna fel a vásárlók szemében maga mellett – a fejlett piacokon ugyanis már olyan szintű a DVD-készülékekkel való ellátottság, hogy ez nem nyom latba a vásárláskor.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés