Connect with us

technokrata

Kis hackelés, és máris megy a DVD

Smart home

Kis hackelés, és máris megy a DVD

Hogyan tegyük DVD-képessé az arra nem alkalmas játékgépünket?

Az újgenerációs konzolok közül a Nintendo Wii játékgépe a legkevésbé funkciógazdag kialakítású. Ez persze nem jelenti azt, hogy a speciális vezérlővel ellátott masina tulajdonosai ne vágynának többre. Hackerek egy csoportja ezért létrehozott egy olyan szoftvert, amivel a módosított Wii eszközökön már lehetőség van DVD-s filmek lejátszására. A Team Symbiote nevű csapat programja a WiiBoss chip által módosított konzolokat teszi képessé erre. A Maxconsole website-on olvasható információk szerint a szoftver akkor válhat működőképessé, ha a felhasználó CloneCD-vel felírja egy optikai lemezre, majd bebootol a moddolt játékgépen.

Nincsenek magukra hagyva azok sem, akik az ilyen barkácsmódszereket nem szívesen alkalmazzák. A Nintendo közlése szerint a hivatalos DVD-lejátszó szoftverfrissítés még az idei év során megjelenik. Közelebbit azért nem árult el erről a távol-keleti vállalat, mert az érdeklődés azért nem akkora mértékű, hogy emiatt sürgetnie kellene programozóit. A Wiit ugyanis többnyire a kezdő játékosok vásárolják, akik nem hogy DVD-lejátszásra, de még modchipre sem vágynak. A DVD-s filmnézés inkább a kis számú, de lelkes „hardvermágus” irányából jelentkező igény.

Eredetileg egyébként még 2006 novemberében ígérte meg a Nintendo, hogy kiad egy olyan firmware frissítést, amivel az optikai meghajtóba helyezett korongokra írt filmek lejátszhatóvá válnak – ám az azóta eltelt közel háromnegyed év alatt sem jutott el idáig. Pedig a feltörekvő piacokon akár egy újabb érvet sorakoztathatna fel a vásárlók szemében maga mellett – a fejlett piacokon ugyanis már olyan szintű a DVD-készülékekkel való ellátottság, hogy ez nem nyom latba a vásárláskor.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd