Connect with us

technokrata

Terminatorok az égen

Smart home

Terminatorok az égen

Üzemanyagpótlás robotpilótával.

Az amerikai Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) létrehozott egy olyan szoftvert, amely a vadászgépek üzemanyag-utánpótlását levegőből történő biztosítása érdekében ugyanúgy képes röptetni egy légi utántöltőt, ahogyan egy igazi pilóta tenné. Mint ismeretes, a DARPA az Egyesült Államok védelmi minisztériumának ügynöksége, mely új technológiák kifejlesztéséért felelős a hadsereg számára. A DARPA (korábban ARPA) volt felelős a ma ismert Internet fejlesztésének támogatásáért, beleértve a Berkeley Unix és TCP/IP verzióját.

Az úgynevezett Autonomous Airborne Refueling (AAR) szoftver tehetetlenségi, GPS és videó adatok alapján irányítja az utántöltő vezetéket a repülőgépek újratöltő csövéhez a 32 hüvelykes csatlakozóval. Az alkalmazás 100 százalékosan sikeres volt a tesztelések során, még olyan esetekben is, amelyekben az ember csődöt mondott volna. Természetesen a kísérletek alatt emberi pilóta is tartózkodott a fedélzeten, minden eshetőségre felkészülve.

A NASA berepülő pilótája, Dick Ewers az AAR kevésbé érett verzióját is úgy jellemezte, hogy „repül, akár egy hadnagy”. Mint elmondta, a végső konfigurációkat követően „jobb lesz, mint a legképzettebb pilótája”.

„A gyakorlott pilóták ismerik a csatlakozáshoz szükséges utolsó másodpercek műveleteit és valamennyi trükköt, ám előfordult már, hogy a csatlakozó tölcsér leszakadt a tömlőről, vagy megsérült valamelyik repülőgép” – mondta.

A tesztek felfedtek néhány érdekes különbséget az ember irányította számítógép és a robotrendszerek között. Az újratöltő csőrendszer beigazítása során az emberi irányításban és a szoftveres vezérlésben nagy eltérések mutatkoztak, emiatt történhetett meg az, hogy a megfelelően „betanított” szoftverrel 18 ezer láb magasan 250 mérföldes sebességgel is létrejöhetett a csatlakozás.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd