Connect with us

technokrata

Napi 15 napfelkeltét kínál az űrszálloda

Smart home

Napi 15 napfelkeltét kínál az űrszálloda

Galaktikus űrszálloda 2012-től: jövőre már lehet helyet foglalni a spanyol üzemeltetőnél.

Egy Barcelona központú űr-idegenforgalmi vállalat, melyet a légi és űrhajózási ipar szakértői alapítottak, a múlt hét végén bemutatta a megtervezett Galactic Suite űrszállodájának első részleteit. A teljes kiruccanás mintegy 18 hétig tart, az első jegyeket 2008-ban kezdik értékesíteni, körülbelül 3 millió eurós áron.

Ez az ár tartalmazza a 18 hetes kiképzést és felkészítést egy Karib szigeten, az utazást ki az űrbe, valamint egy háromnapos elhelyezést a földkörüli pályán keringő szállodában.

Az ott tartózkodás során az űrturisták részt vesznek egy nemzetközi űrkísérletben. A Galactic Suite Project már kapcsolatban van számos tudományos szervezettel, amelyek adatokat szeretnének gyűjteni a gravitáció nélküli világban végbemenő emberi viselkedésekről.

A hotel látogatói naponta 15 alkalommal kerülik meg a Földet, így minden nap 15 napfelkelte szemtanúi lehetnek, köszönhetően annak, hogy a szálloda egy bizonyos szögben helyezkedik el az egyenlítőhöz képest.

A vállalat célja, hogy egy egész orbitális pályán keringő szállodaláncot építsen ki, moduláris űrszállásokkal, amely a szőlő felépítésének elvén alapul. A szállodák 450 km-es magasságban keringenek majd, és legelőször 2012-ben fogadnak vendéget.

Természetesen, az űrszálloda kiegészítéseként a Galactic Suite Project keretében a Karib-szigeteken létrehoznak egy szállodakomplexumot, ahol az űrturistákat szállásolnák el, valamint onnan indulnának az űrjárművek fel az űrhotelekig.

Xavier Claramunt és Marsal Gifra futurista igazgatók szerint ez a legelső űrcsomag, amely nemcsak utazást, hanem szállást és programot is kínál a turistáknak.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Face-en

Tesztek