Connect with us

technokrata

Sikló gőzgenerátor – nem csak nőknek!

Smart home

Sikló gőzgenerátor – nem csak nőknek!

A világ legnagyobb teljesítményű vasalója: 3.000 Watt.

A Siemens egy „normál”, azaz háztartási vasalóba telepítette egy nagy teljesítményű, profi vasalóállomás képességeit. A „sikló SQ3 gőzgenerátor” 3000 Watt teljesítménnyel működik. Gőzgenerátor egysége maximum 70 g/perc, beállítás szerinti állandó mennyiségű gőzt termel, így a leggyűröttebb farmernadrágot vagy lenvásznat is olyan könnyedén varázsolja simára, mint a sokkal nehezebb és drágább, különálló víztartállyal működő profi vasalók. Emellett, nagy „wattitása” ellenére nem fogyaszt többet, mint egy szokásos vasaló, mert gyorsabban felfűti magát a beállított hőfokra.

Az új modell „titka” abban van, hogy víztartályába motort építettek. Ez hajtja azt a szivattyút, amelyik a gőzt kinyomja a talplemez lyukain. Az egységnek van még egy „gőzsugár (jet-of-steam)” funkciója is, amikor a generátor 150 g/perc gőzt lövell. A motoros gőzgenerátor előnye, hogy a gőzmennyiség állandó, még akkor is, ha fogytán van a víz – ezt a normál vasalók általában nem „tudják”. Persze, mivel a víztartály 350 cm3-es, azaz jóval kisebb, mint egy külön víztartályos profi készüléké, gyakrabban is kell vízzel utántölteni, de ez igen egyszerű művelet, és csapvíz is megfelel. Ugyanis a „sikló SQ3 gőzgenerátor” négyszeres tisztító funkcióval van ellátva, amely több szakaszban még a legmakacsabb kalcium-lerakódást is eltávolítja, és három üvegcse vízkőtlenítő folyadékot is adnak hozzá.

A vasaló automatikusan kikacsolja magát, ha 30 másodpercig talpával a vasalódeszkán van, vagy ha nyolc percnél tovább az alapján vagy a tálcán felejtik. Mindez a tudás persze nem olcsó: 160 eurót kérnek érte.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Face-en

Tesztek