Connect with us

technokrata

Kamarás Iván szokatlan kísérlete

Smart home

Kamarás Iván szokatlan kísérlete

Kamarás Iván mobiltelefonjával forgatott Sóhajok című filmje szokatlan alkotói kísérlet: egy kamaraszínházi előadást rögzít az egyik szereplő szemszögéből.

Az augusztus 30. és szeptember 2. között zajló országos programsorozat, a Moziünnep hírét idén több úgynevezett „nagykövet” viszi majd. A Mozit idén Kamarás Iván, Gönczi Gábor és Cseh Laci népszerűsíti. A nagykövetekkel a közönség személyesen is találkozhat majd, hisz a Moziünnep alatt mindhárman beállnak majd jegyszedőnek. Kamarás Ivánt kérdeztük a hírességek közül, aki a Moziünnepen filmrendezőként is bemutatkozik. Mobiltelefonjával forgatott Sóhajok című filmje szokatlan alkotói kísérlet: egy kamaraszínházi előadást rögzít az egyik szereplő szemszögéből.

Terminal – Mit jelent számodra a mozi?

Kamarás Iván – Művészetet és szórakozást.

Terminal – Miért érzed személyes ügynek a Mozi népszerűsítését?

Kamarás Iván – Minden, ami művészet, vagy a művészettel kapcsolatos, azt szívesen népszerűsítem.

Terminal – Milyen típusú filmeket kedvelsz, van-e kedvenced?

Kamarás Iván – Főként azokat a filmeket szeretem, amelyekben maga az ember van a középpontban, mintsem a technika. Ilyenek például a francia filmek.

Terminal – Ha választanod kéne, mozi vagy könyv?

Kamarás Iván – Természetesen könyv, de a mai rohanó világban a mozi állja meg inkább a helyét.

Terminal – Mitől szokatlan a Sóhajok című filmed?

Kamarás Iván – Ez egy saját készítésű, ötven perces mobilfilm, amit én magam rendeztem, én voltam az operator, a forgatókönyvíró és az egyik főszereplő is.

Terminal – Hogyan jött az ötlet?

Kamarás Iván – Egyszer készítettem egy minielőadást, egy 35 perces áldokumentum filmet forgattam egy produkcióról. Ekkor született az ötlet arra, hogy a saját, szubjektív nézőpontomból mutassak be egy előadást.

Terminal – Miért a mobiltelefont választottad a filmedhez?

Kamarás Iván – Ez bizonyíték arra, hogy több százmilliós költségvetés nélkül is lehet mozit készíteni. Emellett iszonyú időmegtakarítás is, hiszen a forgatáshoz nem szükségesek azok a dolgok, mint például a háttérbeállítás, amelyek időt és gondot vesznek igénybe.

Terminal – Mivel telik a nyarad, min dolgozol?

Kamarás Iván – A nyáron volt nyaralás, és munka is. Beugrottam a Kabaré Berlinbe, forgattam, szerepeltem Malek Andival a Művészetek Palotájának színpadán egy musicalben, valamint egy tévéműsorban is, mindemellett készülök a többi munkámra.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Face-en

Tesztek