Connect with us

technokrata

Olcsó Blu-ray lejátszó a Sharptól

Smart home

Olcsó Blu-ray lejátszó a Sharptól

A Sharp elérhető árú új Blu-ray készüléke ideális társa lehet a cég Aquos Full HD LCD televízióinak.

A Sharp Európában az IFA szakkiállításon mutatja be az új, BD-HP20S Aquos Blu-ray lejátszót, az Aquos házi szórakoztatórendszer sorozat legújabb tagját. Az új készülék a gyártó közlése szerint 1080p minőségű felbontást garantál nagyfelbontású Blu-ray lemezek és egyszerű DVD-k lejátszása esetén egyaránt.

A 24p progressive scan eljárást egyre gyakrabban alkalmazzák a mozifilm iparban. Ez a formátum Blu-ray lemezhez van alakítva, amelyet a Sharp BD-HP20S Blu-ray lejátszója teljes mértékben támogat. A képarányból adódó minőségromlás azonnal kizárható, mivel a BD-HP20S típusú Blu-ray lejátszó azonos frekvencián játssza le a filmet azzal, amelyen felvették. A gyors kameramozgások és billenések 24p-ben jelenítődnek meg, minden szabálytalanság nélkül.

A Quick Start funkciónak köszönhetően a leolvasás másodpercek alatt elindul, így a film hamar elkezdődik. Karcsú tervezésének, 68 milliméteres magasságának, fekete, csillogó külsejének, tükrös elejének és Aquos Link jellemzőinek köszönhetően a BD-HP20S tökéletes partnere az újgenerációs Sharp Aquos LCD tévének. Az Aquos BD lejátszó egyszerűen és számos módon használható különböző média típusokhoz. Az egyre népszerűbb Blu-ray lemez mellett az otthon megírt DVD-Rs és CD-Rs lemezt is lejátssza és az újraírható DVD-RW és CD-RW formátumot is képes olvasni.

A HDMI csatlakozónak és az 1080p kimenetnek köszönhetően a Sharp készüléke nem csak feldolgozza a HD jeleket és nagypontosságú audió jeleket, hanem ezeket minőségromlás nélkül továbbítja a fogadó készülékhez. A BD lejátszó a digitális jogok kezelése szempontjából is teljesen naprakész. Szemben a HDMI 1.2 protokollal, a megduplázott adatátvitelnek köszönhetően a Sharp BD-HP20S villámgyors továbbítására képes a fogadó készülék irányában. Ez lehetővé teszi a nagyfelbontású audió formátumok, a Dolby Digital Plus és Dolby TrueHD reprodukcióját akár nyolc hangcsatornával is, illetve jóval nagyobb színválasztékot nyújt a természetes bőrszínhez, valamint a sötét jelenetek esetében optimális szín reprodukciót biztosít.

A könnyű kezelhetőséget az egyszerű tervezésű, multifunkcionális távirányító biztosítja, mely Aquos Link funkcióval is rendelkezik. Ennek segítségével a lejátszóhoz csatlakoztatott Aquos LCD TV, vagy a legújabb generációs audió rendszer egyidejűleg is irányítható. A BD-HP20S a nagyfelbontású filmeket a mozifilm szabványnak megfelelő 24 kocka/másodperc sebességgel reprodukálja.

A Sharp BD-HP20S lejátszója várhatóan 2007. negyedik negyedévében jelenik meg az európai piacon. A gyártónak ez lesz a legolcsóbb BD lejátszója, melynek ára várhatóan 90-100 ezer forint körül fog alakulni.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Face-en

Tesztek