Connect with us

technokrata

Ingyen laptop a rászorulóknak

Smart home

Ingyen laptop a rászorulóknak

Negyedmilliónyi eszköz idén, egymillió jövőre.

Sokáig tartotta magát Bill Gates a világ leggazdagabb embere pozíciójában, idén azonban „új” arc került az élre: Carlos Slim, a mexikói távközlési milliárdos megelőzte a Microsoft alapítóját, már ami az összesített vagyont illeti. Ugyanis míg Redmond egyszámjegyű növekedést produkált az elmúlt egy év alatt, addig a spanyolajkú Slim jóval dinamikusabban tudta növelni vállalkozásai gyarapodását – ezt elsősorban a Latin-Amerikában dominánsnak mondható távközlési cégeinek (mint amilyen a Telmex) köszönheti.

Ahogy Gates, úgy Slim sem feledkezik el azokról, akik jóval szerényebb körülmények között élnek, mint az átlagemberek. Nemrég közölte a nyilvánossággal, hogy az idei év során nagyjából negyedmillió laptoppal tervezi segíteni a szűkölködő családok gyerekeit a Közép-Amerikai országban, és 2008 során újabb egymillió noteszgépet fog szétosztani. Vagyis Slim tulajdonképpen ideális vásárlója a Nicholas Negroponte nevével fémjelzett OLPC projekt „100 dolláros” XO laptopjának.

A mexikói üzletember fontosnak tartja a digitális oktatást, ezért az első, olcsón előállítható hordozható számítógépeket a könyvtáraknak és iskoláknak szánja, de a szegényebb diákoknak is juttatni kíván a készülékekből. Sőt, a Telmex révén még vezetékmentes hálózati csatlakozásokkal is segíti a masinákat, vagyis egyben be is köti az online vérkeringésbe a laptopokat. Slim amúgy nagyravágyó terveket szövöget a noteszgépekkel: ha sikerrel járnak az első projektek, akkor az iskola előtt járó, óvodás korú gyerekeket is megismertetné a számítástechnikával, hogy „a szegény gyerekeket már fiatalkorban matematikára, nyelvi és számítástechnikai ismeretekre képezzék”.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd