Connect with us

technokrata

LCD-k és napelemek – két legyet egy csapásra

Smart home

LCD-k és napelemek – két legyet egy csapásra

A Sharp nekilátott felépíteni 10. generációs LCD-panel gyártó üzemét és a világ legnagyobb napelem gyárát.

A vállalat év végén kezdi el az Oszakához közel fekvő Sakaiban (Japán) a világ legmodernebb LCD üzemének építését. A Sharp két technológiai területet társít. Az üvegborításos technológia, az LCD-panel gyártása és a vékony filmes napelem előállítása során egyaránt megjelenik. Az anyagok és a gépek együttes használatának eredményeképpen kialakuló hatékony gyártási technológiából mind a vékony filmes napelem, mind pedig az LCD-panel előállító részleg profitálni fog.

Az új LCD panel üzem a világon az első, ahol 8,7 négyzetméteres (2,850 mm x 3,050 mm) alappaneleket fognak gyártanak. Ezek az alappanelek 60 százalékkal nagyobbak azoknál, amelyeket a Sharp jelenleg használ Kameyama II 8. generációs gyárában. Ezekből például akár hat darab 60 hüvelykes, vagy nyolc darab 50 hüvelykes LCD panel is előállítható lesz.

A legnagyobb napelem gyártó üzemet közvetlenül az új LCD gyár mellett építik. A polikristályos és monokristályos napelemek mellett a Sharp filmes napelemet is gyárt, amelyek nagy teljesítménnyel és magas szilikon megtakarító kapacitással rendelkeznek. Az úgy gyárral a Sharp megkezdi ennek a napelem típusnak a tömeggyártását is. A vállalat éves szinten 1.000 megawatt gyártó volumennel tervez.

Az ipari park több mint 1 millió négyzetméteren fekszik majd és a legnagyobb vékony filmes napelem gyártósor mellett helyet kapnak benne beszállítók is. A vertikálisan integrált gyártási folyamatoknak köszönhetően elkerülhető a CO2 kibocsátás. Építésének munkálatai idén novemberben kezdődnek. A gyártás elindításának várható időpontja 2010 márciusa.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd