Connect with us

technokrata

Pizsiben nyomják a menedzserek

Smart home

Pizsiben nyomják a menedzserek

Az okostelefonokat és PDA-eszközöket használó vállalatvezetők 44 százaléka pizsamában dolgozik.

Érdekes használati szokásokat alakítanak ki az okostelefonokat és PDA-eszközöket használó vállalatvezetők – derül ki az Avaya kutatásából. A nemrég készített tanulmány szerint a vezetők és a cégtulajdonosok kihasználják a problémamentesen kapcsolódó kommunikációs lehetőségeket, – például fürdőköpenyben dolgoznak-, és érdekes konferenciahívási szokásaik vannak. A kutatás kimutatta, hogy az egységesített kommunikációs megoldások (Unified Communications) – amely által bárhonnan és bármely eszközről elérhető az irodai környezet – rugalmasabb munkavégzési szokásokat és nagyobb hatékonyságot tesznek lehetővé.

„A legtöbb dolgozó a munkanap során a kommunikációs technológiákra hagyatkozik, az információk távoli elérése természetesen csábító” – mondta Ian Groves, az Avaya EMEA-régiós Unified Communications Applications részlegének igazgatója. „A többszörös kommunikációs technológiák eredményeként túl sok üzenet generálódhat, túl sok helyen. Ez virtuális káoszhoz vezet. A kutatások azt mutatják, hogy az okostelefont használók (és elsősorban a vezetőszintű munkatársak) kihasználják az egységesített kommunikáció (Unified Communications) előnyeit, így nincs egy elszalasztott üzleti lehetőség sem, miközben a rugalmas munka előnyeit is élvezhetik.”

A kutatást az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság és Ausztrália 2.200 menedzsere körében végezték. Az eredmények szerint a vezetők kényelmesebb munkastílust alakítanak ki, illetve az okostelefonok használói gyakrabban és szívesebben kommunikálnak, mint a tradicionális mobiltelefon-használók. Az elnök-vezérigazgatók (vagy hasonló szintű dolgozók) 44 százaléka nem szeret videokonferencián részt venni, mivel otthon, pizsamában hallgatja azt. Ugyanezt a fiatal menedzserek 9%-a teszi. Az okostelefon-használók kétszer olyan gyakran fogadják a hívásokat a mellékhelyiségben, mint a normál mobiltelefon-használók, illetve 51%-uk vett már részt konferenciahíváson csak egy fürdőköpenyben, vagy annál is kevesebb ruházatban.

Az okostelefonok használói bevallották, hogy a megbeszélések alatt is folytatják a kommunikációt. 63 százalékuk az asztal alatt e-mailezik a telefonján vagy a PDA-ján. Ugyanezt olyan családi alkalmakkal is megteszik, mint az esküvő vagy a temetés, ahol a felmérés szerint kétszer annyi okostelefon-használó ellenőrizte e-mailjeit vagy sms-eit, mint a nem-okostelefon-használók. A kutatás azt is bizonyította, hogy a vezető alelnökök (senior vice president) gyakrabban szunyókálnak konferenciahívások alatt. Az arányuk 17%, míg a többi pozícióban lévők 5%-a vallotta ezt be.

„A helytől és eszköztől függetlenül elérhető kommunikációs környezet segítségével a munkatársak képesek priorizálni és gyorsan reagálni az üzleti kérdésekre, attól független, épp merre járnak” – folytatta Groves. „Az Avaya az egységesített kommunikációról (Unified Communications) beszél évek óta ma már azt mondhatom, hogy sikeresen integráltunk egy sor alkalmazást, köztük a telefónia, e-mail, hangüzenetek, azonnali üzenetküldés, videó és együttműködési megoldások világából az olyan felhasználói felületekbe, amelyek akár PC-, akár web-alapúak, telefonok vagy mobil eszközök. Így valóban egységesítettük a kommunikációt és egyszerűsítettük az emberek munkakörnyezetét” – tette hozzá.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd