Connect with us

technokrata

Photoshop helyet GIMP-et

Smart home

Photoshop helyet GIMP-et

Letölthető az ingyenes képszerkesztő alkalmazás legfrissebb változata.

A GIMP (letöltés itt) a GNU Image Manipulation Program szavak kezdőbetűiből összeálló mozaikszó. Az eredetileg linuxos alkalmazás egy ingyenesen terjeszthető, nyíltforrású képeditáló eszköz, amivel olyan feladatok oldhatók meg, mint a fotóretusálás, képek létrehozása stb. Ebből következően egy egyszerű ˝rajzolóprogramként˝ is lehet használni, tehát az alacsony igényeket támasztó felhasználók számára is jó választás lehet; de emellett komolyabb alkalmazási területeken is megállja a helyét. Képes például feladatok kötegelt végrehajtására, különböző képformátumok közötti átalakításra, képek tömeges renderelésére stb.

Alapfunkcióinak sokasága, ingyenessége mellett rendelkezik még egy fontos tulajdonsággal: a fejlesztők a bővíthetőségre hegyezték ki a szoftvert. Ez azt jelenti, hogy számos plugin és kiterjesztés létezik hozzá, amivel ténylegesen szinte minden műveletet meg lehet valósítani, ami digitális képekkel kapcsolatban felmerülhet. Script-felületének köszönhetően pedig az egyszerűbb feladatoktól kezdve az összetett eljárásokig könnyen automatizálni lehet a gyakrabban használt tevékenységeket.

A nemrég megjelent, 2.3.19-es változat a korábbi verzióhoz képest számos finomítást tartalmaz. Támogatja a hosszú rétegneveket PSD állományok használata esetén, valamint továbbfejlesztett EXIF kezeléssel rendelkezik a JPEG file plugin révén. A lejátszás sebességét lehet változtatni az Animation Playback pluginben, lehetővé vált a képtartalom szerkesztésére az Image Properties ablakban, továbbá a JPEG mentési paramétereket a felhasználó állíthatja be. Javítottak a nyomtatási pluginen, az indexelt TGA képek betöltésén és mentésén, illetve számos kisebb hibát is megszüntettek.

A GIMP letölthető gyors Download szerverünkről.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Face-en

Tesztek