Connect with us

technokrata

Photoshop helyet GIMP-et

Smart home

Photoshop helyet GIMP-et

Letölthető az ingyenes képszerkesztő alkalmazás legfrissebb változata.

A GIMP (letöltés itt) a GNU Image Manipulation Program szavak kezdőbetűiből összeálló mozaikszó. Az eredetileg linuxos alkalmazás egy ingyenesen terjeszthető, nyíltforrású képeditáló eszköz, amivel olyan feladatok oldhatók meg, mint a fotóretusálás, képek létrehozása stb. Ebből következően egy egyszerű ˝rajzolóprogramként˝ is lehet használni, tehát az alacsony igényeket támasztó felhasználók számára is jó választás lehet; de emellett komolyabb alkalmazási területeken is megállja a helyét. Képes például feladatok kötegelt végrehajtására, különböző képformátumok közötti átalakításra, képek tömeges renderelésére stb.

Alapfunkcióinak sokasága, ingyenessége mellett rendelkezik még egy fontos tulajdonsággal: a fejlesztők a bővíthetőségre hegyezték ki a szoftvert. Ez azt jelenti, hogy számos plugin és kiterjesztés létezik hozzá, amivel ténylegesen szinte minden műveletet meg lehet valósítani, ami digitális képekkel kapcsolatban felmerülhet. Script-felületének köszönhetően pedig az egyszerűbb feladatoktól kezdve az összetett eljárásokig könnyen automatizálni lehet a gyakrabban használt tevékenységeket.

A nemrég megjelent, 2.3.19-es változat a korábbi verzióhoz képest számos finomítást tartalmaz. Támogatja a hosszú rétegneveket PSD állományok használata esetén, valamint továbbfejlesztett EXIF kezeléssel rendelkezik a JPEG file plugin révén. A lejátszás sebességét lehet változtatni az Animation Playback pluginben, lehetővé vált a képtartalom szerkesztésére az Image Properties ablakban, továbbá a JPEG mentési paramétereket a felhasználó állíthatja be. Javítottak a nyomtatási pluginen, az indexelt TGA képek betöltésén és mentésén, illetve számos kisebb hibát is megszüntettek.

A GIMP letölthető gyors Download szerverünkről.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd