Connect with us

technokrata

Nyolcvan százalékot lehet spórolni a villanyszámlán

Smart home

Nyolcvan százalékot lehet spórolni a villanyszámlán

Egyetlen nagygépes rendszer képes egyedi szerverek százait, vagy ezreit modellezni, és ezek mindegyikét valódi, különálló gépként működtetni.

Az IBM májusban indította el Nagy zöld elnevezésű programját, amellyel ügyfelei felmérhetik számítógépes központjaiknak energiafogyasztását, s megoldási javaslatokat kaphatnak a takarékosabb működésre. Maga az IBM a legelsők között él ezzel a lehetőséggel, és adatközpontjai történetének egyik legjelentősebb átalakítására készül.

A cég jelenleg összesen 740 ezer négyzetméternyi (139 futballpálya méretű) területen 3.900 szervert üzemeltet világszerte, amelyek kiszolgálják a vállalat több mint 355.000 felhasználóját. A konszolidációt követően 30 darab, Linux operációs rendszert futtató IBM System z nagyszámítógép látja majd el ugyanezt a feladatot, radikálisan alacsonyabb energia-, szoftver- és rendszertámogatási költségekkel, egyúttal rugalmasabb infrastruktúrával.

A konszolidációs projektet az teszi lehetővé, hogy egyetlen nagygépes rendszer képes egyedi szerverek százait, vagy ezreit modellezni, és ezek mindegyikét valódi, különálló gépként működtetni. Ezt a technológia – amelynek az IBM volt az előfutára több mint negyven évvel ezelőtt – a virtualizáció. Az IBM várhatóan egy kisebb város energiaellátásához elegendő áramot fog megtakarítani a gépek fogyasztásán és a helységek légkondicionálásán, de ezen túl csökkenti licencelt szoftvereinek díjait is, mert kevesebb processzoron futtatja majd őket, továbbá kedvezőbb rendszeradminisztrációs- és ingatlanbérleti költségekkel számolhat.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd