Connect with us

technokrata

Az elmúlt 25 év legbefolyásosabb szoftvere

Smart home

Az elmúlt 25 év legbefolyásosabb szoftvere

Az amerikaiak szerint.

A Computing Technology Industry Association (CompTIA) nemrég készített egy tanulmányt, melyben azt vizsgálták, hogy az elmúlt negyed században mely fejlesztések bizonyultak a legfontosabbnak, a számítástechnika fejlődése szempontjából. Ennek során mind a hardveres, mind a szoftveres termékeket megvizsgálták, és igen érdekes eredményre jutottak. Az első öt helyezettből négy Microsoft terméknek bizonyult – ahogyan az első is, amelyik az Internet Explorer lett.

Idestova 12 éve létezik a redmondi böngésző. 1995-ös indulásakor (amikor a Spyglass Mosaic browserből jött létre) a Netscape-pel kellett felvennie a versenyt, ám a Windows-ba integrálásával gyorsan és könnyen piaci fölényre tudott szert tenni. Manapság is a legtöbbet használt böngésző a Microsoft fejlesztőinek keze közül került ki (a Firefox folyamatos népszerűség-növekedésének ellenére). Legújabb, hetedik generációs változatának magyar kiadása innen tölthető le.

Második helyre Redmond szövegszerkesztő alkalmazása, a Microsoft Word került. Míg az előzőt a megkérdezettek kétharmada jelölte meg, mint nagyon fontos fejlesztést, addig ez az alkalmazás már „csak” 56 százalékos támogatottságot tudhatott a magáénak. Harmadik helyre az első 32 bites microsoftos operációs rendszer jutott: a Windows 95-ről pontosan 50 százalékban vélekedtek úgy a szavazásban részt vettek, hogy nagyon fontos pontja volt a szoftver az elmúlt 25 év számítástechnikai fejlődésének. Negyedik és ötödik helyre döntetlen, 49 százalékos eredménnyel a Microsoft Excel és az Apple iPodja futott be. A második öt a következő lett: Blackberry, Photoshop, McAfee Virusscsan, Netscape Navigator, PalmPilot.

Maga a felmérés 471, USA-beli IT-szakértő megkérdezésével készült, az év május és június hónapjai alatt.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd