Connect with us

Hirdetés

technokrata

Bepiáltak az amerikai asztronauták

Smart home

Bepiáltak az amerikai asztronauták

Houston, Houston, csuklik a legénység.

Az utóbbi időben egyre több NASA-botrányról hallani. Azok után, hogy egy női alkalmazott a pelenkát sem szégyellve végigutazta az Államokat, hogy elégtételt vegyen egy szerelmi háromszög okozta frusztrációért, legutóbb azzal vádoltak meg NASA űrhajósokat, hogy a kelleténél többet ittak. Az augusztus hetedikei küldetést pedig beárnyékolta egy, a NASA IT-rendszere elleni szabotázs.

Mint ismeretes, a NASA egyik alapszabálya értelmében bármilyen tevékenység megkezdése előtt 12 órával tilos az alkoholfogyasztás. Ennek ellenére két alkalommal is előfordult, hogy egy asztronauta igen csak felöntött a garatra, mégis “hajóra” szálltak. Mindezt úgy, hogy közben a legénység és a fedélzeti orvosok is figyelmeztetést adtak ki. Azt még egyelőre vizsgálják, hogy milyen minőségben és minősítésben vettek részt a NASA munkájában.

Az egyre gyakoribb botrányok megelőzése és elkerülése végett a NASA áttekinti az űrhajósok egészségügyi állapotának, valamint a gyógyszerekkel való ellátásnak előírásait. Bár a Hivatal szerint ezeket rendre betartották, Lisa Nowak űrhajósnőt mégis letartóztatták. A hölgy Texas-ból Floridáig autózott annak érdekében, hogy szerelmi vetélytársán bosszút álljon.

Mindennek tetejében a NASA számítógéprendszerét támadás érte, melynek az Űrhajózási hivatal végül “nem kritikus” minősítést adott. Az IT-rendszert fizikailag szabotálták: elvágták az űrrepülő telemetriai eszközének huzalait. A NASA nyilatkozata szerint az egységet helyreállították, és a tervek szerint használni fogják a küldetés során.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés