Connect with us

Hirdetés

technokrata

A full HD betör a szélesebb piaci szegmensre

Smart home

A full HD betör a szélesebb piaci szegmensre

Még nagyobbat, még jobbat.

A digitális életvitel jövője a minőségi szegmensben rejlik. Az LCD televíziók folyamatosan növekvő keresleti piacán egyértelműen érzékelhető, hogy a 40” és annál nagyobb képernyő átmérőjű nagyképernyős modellek a keresettek. A német GFK 2007. májusi felmérése alapján a hozzáadott érték aránya már 20 százalék körül jár. Az 1920×1080 pixeles felbontású full HD LCD tévék felső szegmense dinamikusan fejlődik. A Sharp például Németországban 2007 év végéig 242.500 darab full HD készülék értékesítését tervezi – ezt a számot elérve a HD tévé a szűk piaci szegmensből betör a nagy mennyiségben értékesített termékek piacára is. Ehhez a gyártó nevéhez fűződik a világ legnagyobb, 108 colos LCD tévéje is: a cég Japánban található Kameyama-i, 8. generációs üzemében készült (bővebben itt). A következő néhány hét folyamán a lengyelországi Torunban is elindul a gyártás, az egyre növekvő európai LCD TV igény kielégítésére.

Az IFA-n a Sharp több mind 60 típust mutat be a szakma és a nagyközönség előtt – a HD termékek palettája 32”- 65” méretig terjed. A vállalat jelenlegi zászlóshajója a HD1E sorozat, egy full HD LCD TV, amely a még élesebb kép érdekében az új, 100 Hz –es technológia alkalmazásával készült. A sorozat készülékei 46” és 52” átmérővel készülnek, rendelkeznek DVB-T integrált vevőegységgel, válaszidejük kevesebb mint négy milliszekundum, dinamikus kontrasztarányuk 15000:1, megjelenésük csillogóan lakkozott. A kiállításon a Sharp bemutat egy ultra lapos tervezésű, különlegesen vékony kerettel rendelkező terméksorozatot is.

Széleskörű szolgáltatásaiknak köszönhetően az LCD tévék, elődeiktől eltérően már nem csak televízió készülékek. Néhány kiegészítő szolgáltatás: fotó vagy videó alkalmazás használatánál HDMI csatlakozó felület áll rendelkezésre, HDTV játék alkalmazások, illetve elérhető az IPTV. A házi-mozi rajongóknak pedig a BD-HP20S Blu-ray playert kínálja a vállalat. Ez a készülék lehetővé teszi a full 1080p képmegjelenítést, továbbá a könnyen kezelhető Quick Start funkciót is biztosítja.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés