Connect with us

A full HD betör a szélesebb piaci szegmensre

Smart home

A full HD betör a szélesebb piaci szegmensre

Még nagyobbat, még jobbat.

A digitális életvitel jövője a minőségi szegmensben rejlik. Az LCD televíziók folyamatosan növekvő keresleti piacán egyértelműen érzékelhető, hogy a 40” és annál nagyobb képernyő átmérőjű nagyképernyős modellek a keresettek. A német GFK 2007. májusi felmérése alapján a hozzáadott érték aránya már 20 százalék körül jár. Az 1920×1080 pixeles felbontású full HD LCD tévék felső szegmense dinamikusan fejlődik. A Sharp például Németországban 2007 év végéig 242.500 darab full HD készülék értékesítését tervezi – ezt a számot elérve a HD tévé a szűk piaci szegmensből betör a nagy mennyiségben értékesített termékek piacára is. Ehhez a gyártó nevéhez fűződik a világ legnagyobb, 108 colos LCD tévéje is: a cég Japánban található Kameyama-i, 8. generációs üzemében készült (bővebben itt). A következő néhány hét folyamán a lengyelországi Torunban is elindul a gyártás, az egyre növekvő európai LCD TV igény kielégítésére.

Az IFA-n a Sharp több mind 60 típust mutat be a szakma és a nagyközönség előtt – a HD termékek palettája 32”- 65” méretig terjed. A vállalat jelenlegi zászlóshajója a HD1E sorozat, egy full HD LCD TV, amely a még élesebb kép érdekében az új, 100 Hz –es technológia alkalmazásával készült. A sorozat készülékei 46” és 52” átmérővel készülnek, rendelkeznek DVB-T integrált vevőegységgel, válaszidejük kevesebb mint négy milliszekundum, dinamikus kontrasztarányuk 15000:1, megjelenésük csillogóan lakkozott. A kiállításon a Sharp bemutat egy ultra lapos tervezésű, különlegesen vékony kerettel rendelkező terméksorozatot is.

Széleskörű szolgáltatásaiknak köszönhetően az LCD tévék, elődeiktől eltérően már nem csak televízió készülékek. Néhány kiegészítő szolgáltatás: fotó vagy videó alkalmazás használatánál HDMI csatlakozó felület áll rendelkezésre, HDTV játék alkalmazások, illetve elérhető az IPTV. A házi-mozi rajongóknak pedig a BD-HP20S Blu-ray playert kínálja a vállalat. Ez a készülék lehetővé teszi a full 1080p képmegjelenítést, továbbá a könnyen kezelhető Quick Start funkciót is biztosítja.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

TAG-Heuer-Carrera-Calibre-16-Chronograph-2019-Model-Updated-design-3

SmartWatch

Új modellekkel frissült a TAG Heuer Carrera Calibre kollekció

2019. szeptember 15. vasárnap
Honor Band 5_all_colours_1_web

Kütyük

Magyarországra is megérkezik a Honor Band 5

2019. szeptember 14. szombat
men's  watch, Men's Accessories, beautiful stylish watches

SmartWatch

Prémium okosórához prémium szíj dukál!

2019. szeptember 13. péntek
2019 OLED TV NVIDIA G-SYNC_1

Smart-TV

NVIDIA G-SYNC támogatást kapnak az LG 2019-es OLED televíziói

2019. szeptember 12. csütörtök
iphone11-5

SmartPhone

Ilyenek lettek és ennyibe fognak kerülni az új iPhone-ok

2019. szeptember 12. csütörtök

Dotkom