Connect with us

technokrata

Otthoni szórakozás XL méretben – Sharp 100 Hz-es, full-HD, LCD televízió

Smart home

Otthoni szórakozás XL méretben – Sharp 100 Hz-es, full-HD, LCD televízió

Nagyfelbontású, gyors mozgásokkal tarkított házimozi filmek és számítógépes játékok megjelenítése nagy képernyőn.

Az AQUOS LC-52XL1E és AQUOS LC-46XL1E képátlója 132, illetve 117 centiméter. A Sharp ötvözte az 1080p szabványú, full-HD felbontást a 100 Hz-es, képminőség javító megjelenítéssel. A képpontok állapotának négy milliszekundum alatti gyors változtatása lehetővé teszi a gördülő szövegek elmosódástól mentes megjelenítését, például repülőtereken vagy vasútállomásokon használt utasinformációs alkalmazások esetén. Annak érdekében, hogy a másodpercenkénti 50 képes megjelenítést 100 Hz-re növeljék, két kép között egy közbenső képtartalmat is generálnak, amelyet az eredeti képek közé helyeznek. Ennek eredménye a mozgóképek tisztább minősége. A televíziók automatikusan felismerik azokat a mozifilmeket, amelyek másodpercenként csak 24 képkockával kerültek rögzítésre, és a kontúrokat utófeldolgozással még élesebbé teszik, egészen 120 Hz-ig növelve a képfrekvenciát.

Az LCD megjelenítők dinamikus kontrasztaránya eléri a 10.000:1-es értéket, így az XL1E sorozat modelljei magas kontrasztarányú képek megjelenítésénél is jó dinamikát produkálnak a képvilágosság tekintetében. Az erőteljes és valósághű színek érdekében a Sharp négy különböző hullámhosszon (RGB plus) működő háttérvilágítást alkalmaz. A gyakran kritikus bőrszínek tartományában a vörös, zöld és kék (RBG) alapszínek mellé bíbor színt is kevernek, így még természetesebb árnyalatok jeleníthetőek meg.

Az XL1E televíziókhoz két HDMI formátumú bemenetük révén a digitális szórakoztatóelektronikai eszközök problémamentesen csatlakoztathatóak. Mivel a csatlakozók kompatibilisek az új HDMI 1.3 átviteli szabvánnyal, olyan nagyfelbontású adathordozók, mint a Blu-ray lejátszók, vagy HD-videojáték konzolok képe és hangja minőségromlás nélkül élvezhető. Amennyiben az AQUOS-t HDMI csatlakozón keresztül kötjük a lejátszóhoz, az új Sharp BD-HP10S Bluray lejátszójának távirányítója egyben vezérli az XL1E televíziót is.

Az XL1E sorozatú televíziók digitális erősítővel és beépített, 15 Wattos hangsugárzókkal együtt természetes, mozi minőségű hangzásvilágot produkálnak. A filmeket gyakran megszakító hangos reklámok alatt az automatikus hangerőszabályzó áramkör (AVC) magától csökkenti a hangerőt az elfogadható szintre. Az XL1E televíziók a beépített analóg és digitális vevőegységeknek köszönhetően képesek a digitális sugárzás közvetlen vételére külön beltéri egység csatlakoztatása nélkül. Az RS-232C soros interfészen keresztül a tévékészülék számítógépről, szoftveresen is vezérelhető, a számítógépes grafikák pedig az analóg RGB PC bemeneten keresztül jeleníthetőek meg.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp