Connect with us

Felturbózott elektromos Porsche

Smart home

Felturbózott elektromos Porsche

Átalakított sportautó a legmagasabb sebességfokozattal.

A Massachusetts-i technológiai intézet, a Massachusetts Institute of Technology (MIT) mérnökhallgatói sikeresen alakítottak át egy 914-es Porsche-t elektromos járművé. Az autót a jövőben a MIT mint kutatás-fejlesztési eszközt használja, hogy demonstrálja az árammal hajtott autók életképességét, valamint felbecsülje merre és milyen irányba kell haladnia az elektromos jármű-technológiának a jövőben.

Miután megvették a sportautót az eBay-en keresztül, Yang Shao-Horn, a MIT gépészmérnöki tanszékének docense, és férje, Quinn Horn, közösen vezették azt a projektet, mely gyakorlati tapasztalatot nyújtott a diákok számára. A Porsche átalakítása során szerzett információkat Shao-Horn a MIT Elektrokémiai Energia laboratóriumában a fejlett akkumulátorokhoz kapcsolódó kutatásaihoz kívánja felhasználni. Csoportja arra fog összpontosítani, hogy meghatározzák azokat a körülményeket, amelyekkel az akkuk egy működő járműben találkoznak.

Az akkumulátorokat gyártó Valence Technology 18 darab, újratölthető lítium-foszfát akkumulátorral és egy monitorozó rendszerrel járult hozzá a tanulmányhoz. Az átalakítás során a hallgatók eltávolították a Porsche motorját, majd betették a 12 telepes elektromos motort, valamint a szükséges kiegészítőket. Robert Kanode, a Valence Technology vezetője szerint: „A mi akkumulátorainkat alkalmazva a tanulóknak lehetőségük van arra, hogy extrém körülmények között is megmérhessék azt, amit csak akarnak.”Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

montblanc_star_legacy_pic_01
Device offers wireless printing without a router and mobile print functionality with Apple AirPrint, Google Cloud Print, Mopria and Android support.
p30_pro_eisa

SmartPhone

A Huawei P30 Pro lett az idei év legjobb okostelefonja

2019. augusztus 22. csütörtök
lg_thinq_amazon_01

Smart home

Az LG háztartási gépei bevásárolnak helyetted online

2019. augusztus 22. csütörtök
klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő