Connect with us

technokrata

HD DVD lejátszó plusz 3 ingyen film kevesebb mint 20 ezerért

Smart home

HD DVD lejátszó plusz 3 ingyen film kevesebb mint 20 ezerért

A Toshiba merész (vagy kétségbeesett?) akcióra szánta el magát.

A következő generációs optikai adattárolás egyik legnagyobb rákfenéje az egymással rivalizáló szabványokban (HD DVD és Blu-ray) rejlik. Az előbbi legfőbb támogatója, a Toshiba ezért nemrég drasztikus lépésre szánta el magát – sosem látott mélységekbe viszi le legfapadosabb HD DVD lejátszójának, a HD A2-nek az árát. Mindössze 99 dollárért, azaz átszámítva kevesebb mint 19 ezer forintért kínálja a készüléket.

Van azonban egy csavar a dologban: az akció mindössze egyetlen hétig tart – a távol-keleti vállalat amerikai részlege július 22-étől kezdve hét napon keresztül kínálja a lehetőséget annak, aki regisztrál az USA-ban tartandó Home Media Expo-ra. Vagyis online vásárlási lehetőségre sajnos nincsen lehetőség, az öreg kontinens kimarad az olcsó HD DVD lejátszók akciójáról. Egyelőre legalábbis – a Toshiba hozzáállása végülis érthető, hiszen a formátum Európában tudott a legnagyobb népszerűségre szert tenni; Észak-Amerikában azonban jelenleg a Blu-ray számára áll a zászló.

A promócióról a The DVD Dossier számolt be az elsők között, ahol körképet is adnak a további közlésekről. A külföldi média több helyütt is arról ír, hogy a döntés egy kétségbeesett lépés a Toshiba részéről, tűzoltásszerű akció. Az biztos: a Sony számára nagy előny a Blu-ray terjesztésében, hogy PS3 konzolját addig nem dobta piacra, amíg a DVD-meghajtó helyett BD-s drive-ot nem tudott bele szerelni. A Playstation harmadik generációja ezzel jelentős bázist ad a Blu-ray számára; hasonló erős hátteret a Toshiba nem tudhat magáénak.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp