Connect with us

technokrata

Az összes Xbox hibás!

Smart home

Az összes Xbox hibás!

Beismerő vallomás a Microsofttól.

Két és fél hónapja írtunk arról, hogy az Xbox 360 konzolgépek nem bánnak kesztyűs kézzel a beléjük helyezett lemezekkel – hajlamosak a CD-ket, DVD-ket megkarcolni. Akkor a Microsoft beismerte, hogy nem a felhasználók, hanem a masina hibája okozza a jelenséget. Egy teszt során ugyanis kiderült, hogy a gumitömítés hiánya a ludas, sőt, még akkor is bekövetkezhet a probléma, ha stabil helyzetben van a játékgép.

Korábban 1-2 millióra becsülték a problémás Xboxok számát, nemrég azonban kénytelen volt beismerő vallomást tenni a redmondi óriásvállalat: közleményben tudatta az érintettekkel, hogy az elmúlt 19 hónapban értékesített Xbox 360 mindegyike, vagyis mind a 11,6 millió darab hibás. Azt ugyan hivatalosan nem kívánták közölni a nyilvánossággal, hogy mi okozza a problémát, Robbie Bach, a vállalat játékkonzol fejlesztéséért felelős részlegének egyik vezetője csupán annyit mondott: a jelenleg már készleten álló gépeket frissíteni fogják, hogy vásárlóikat már ne érintse az eset.

És mi lesz az eddigi vevőkkel? Nos, a Microsoft nem tervez visszahívási akciót – Redmond csupán annyit tett, hogy egyről három évre növelte a garanciaidőt; vagyis akinek három éven belül elromlik a játékgépe, annak hivatalos segítség áll a rendelkezésére. Az persze kérdés, hogy mi van azután, amennyiben szériahiba miatt döglik le a masina – a Microsoft mindenesetre mossa kezeit. Ez nem az autóipar, ahol életek múlhatnak egy hibás fékrendszeren…Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom