Connect with us

Hirdetés

technokrata

Újra emelkednek az LCD árak!

Smart home

Újra emelkednek az LCD árak!

Van már folyadékkristályos tévé a nappaliban?

Hamarosan véget ér a nagyméretű LCD-k árzuhanása – adtak ki figyelmeztetést piaci megfigyelők. Az iSuppli kutatócég jelentése szerint a növekvő kereslet és a kicentizett szállítások az elkövetkezendő hónapokban bizony megdobják az árakat. A nagyméretű (25 cm vagy annál nagyobb) folyadékkristályos kijelzők globális eladása a 2006-os 54 milliárd dollárról 22,2 százalékkal 66 milliárd dollárra emelkedik az idei év során. Ez hat százalékkal több ahhoz a 62 milliárd dollárhoz képest, amelyet az iSuppli előzőleg jósolt 2007-re.

A világszerte leszállított darabszám ebben az évben eléri a 353,8 milliót, ami 25,2 százalékkal több, mint a 2006-ban mért 282,5 millió. Az iSuppli korábban 350,1 millió darabot jósolt 2007-re.

Sweta Dash, az iSuppli LCD és vetítési piacot kutató üzletágának vezetője elmondta. „A 2006 utolsó negyedévében tapasztalt gyengülő árak után 2007 első negyedében a nagyméretű LCD piac erőre kapott, az idei második negyedévben pedig gyógyulásnak indult. Ez a folyamat a harmadik negyedben tovább erősödik.”

A kereslet egyre jobban nő a három fő piacon, nevezetesen a televízió, asztali monitor és notebook PC szektorokban – egyelőre a raktárkészletek még elegendőek.

A szakember szerint a kereslet növekedésének és a felhalmozott mennyiség csökkenésének a kombinációja okozza az áremelkedést. Az egyre nagyobb LCD tévék iránti növekvő igény arra késztette a vállalatot, hogy magasabbra emelje bevételi előrejelzését a darabszámhoz képest.

A piaci lendület tovább erősödik az elkövetkezendő egy években – jósolja az iSuppli, így a nagyméretű LCD panelek piaca 2011-re eléri az 597,6 millió darabot, amely két százalékkal több, mint az eddig várt 587,1 millió.

„A darabszámok tekintetében is növekedésre lehet számítani, mivel egyre többen választanak LCD tévét” – mondta Dash. „Bevétel-növekedés pedig az egyre nagyobb panelek iránti keresletből származik majd.”



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés