Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mit keres a könyvespolcon a notebook?

Smart home

Mit keres a könyvespolcon a notebook?

Ráadásul elsőre észre sem lehet venni…

Tulajdonképpen adja magát az ötlet, az a meglepőbb talán, hogy eddig senki sem valósította meg: az Apple iBookját egy könyvborítószerű tokkal ellátva sokkal esztétikusabbá lehet tenni. Ennek köszönhetően a kis készülék külsőre, hátulról úgy néz ki, mintha egy könyv lenne; és ezt a „könyvet” fel is lehet tenni a polcra, a többi olvasnivaló közé. Így kevés helyet foglal, ráadásul még esztétikusabban is néz ki, mint ha csak az asztalon tárolná tulajdonosa.

Az egész ötlet egyébként úgy pattant ki a blogjában önmagát csak Jonas-nak nevező „feltaláló” fejéből, hogy kapott egy régi, már nem működő kijelzős iBookot. Ezt Jonas leszerelte a készülékről, majd azon gondolkodott, hogy miként és mire tudná felhasználni az 500 MHz-es G3 processzoros kis gépet. Az idea pedig egyszer csak összeállt: szerver lesz a leharcolt notebookból. Kiszedte belőle az optikai meghajtót és az akkumulátort, és még egy-két, a számítógép szerver státuszához szükségtelen elemet (mint például a modemportot); végül pedig ráillesztette a könyvborítót.

A kis noteszgép részletes átalakulása elolvasható a férfi blogjában, képekkel bőven illusztrálva, ha netán valaki kedvet kapna hasonlóhoz.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés