Connect with us

technokrata

Mit keres a könyvespolcon a notebook?

Smart home

Mit keres a könyvespolcon a notebook?

Ráadásul elsőre észre sem lehet venni…

Tulajdonképpen adja magát az ötlet, az a meglepőbb talán, hogy eddig senki sem valósította meg: az Apple iBookját egy könyvborítószerű tokkal ellátva sokkal esztétikusabbá lehet tenni. Ennek köszönhetően a kis készülék külsőre, hátulról úgy néz ki, mintha egy könyv lenne; és ezt a „könyvet” fel is lehet tenni a polcra, a többi olvasnivaló közé. Így kevés helyet foglal, ráadásul még esztétikusabban is néz ki, mint ha csak az asztalon tárolná tulajdonosa.

Az egész ötlet egyébként úgy pattant ki a blogjában önmagát csak Jonas-nak nevező „feltaláló” fejéből, hogy kapott egy régi, már nem működő kijelzős iBookot. Ezt Jonas leszerelte a készülékről, majd azon gondolkodott, hogy miként és mire tudná felhasználni az 500 MHz-es G3 processzoros kis gépet. Az idea pedig egyszer csak összeállt: szerver lesz a leharcolt notebookból. Kiszedte belőle az optikai meghajtót és az akkumulátort, és még egy-két, a számítógép szerver státuszához szükségtelen elemet (mint például a modemportot); végül pedig ráillesztette a könyvborítót.

A kis noteszgép részletes átalakulása elolvasható a férfi blogjában, képekkel bőven illusztrálva, ha netán valaki kedvet kapna hasonlóhoz.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom