Connect with us

technokrata

Pályakezdők vállalkozói képzése IT-n keresztül

Smart home

Pályakezdők vállalkozói képzése IT-n keresztül

Ígéretes jövő a fiatalok számára.

Mi lenne, ha egy teljesen új tanterv születne, egy olyan, amely az alapvető vállalkozói ismereteket praktikus, gyakorlati tapasztalatokkal, valamint az üzleti vállalkozás elindításának és kibővítésének technológiáival kombinálja?

Európában a munkanélküliség éppen a jövőt képviselő korcsoport számára a legégetőbb probléma. Az Európai Unió 27 országában a 25 év alatti fiatalok 18 százaléka nem talált munkát az elmúlt évben.

A HP és a helyi partnerei 16-25 év közötti munkanélküli fiataloknak és frissen végzetteknek segítenek abban, hogy üzleti és IT ismeretekre tegyenek szert. A cél az, hogy a fiatalok számára nagyobb esélyt teremtsenek a professzionális világba történő belépésre, és arra, hogy elindítsák a saját vállalkozásukat.

A program – „Graduate Entrepreneurship Training through IT” (GET-IT) (Pályakezdők vállalkozói képzése IT-n keresztül) – IT eszközöket biztosít olyan szervezetek számára, amelyek fiatalokat támogatnak, és professzionális képzésekben részesítik az oktatóikat.

A GET-IT interaktív tanfolyamai praktikus IT megoldásokkal foglalkoznak, amelyek a pénzügy, menedzsment, üzemeltetés, kommunikáció, marketing és technológiakezelés területén segítenek a mindennapos üzleti kihívások leküzdésében.

Mint ismeretes, a HP által szponzorált European Youth Survey (Európai Fiatalok Felmérése), amelyet 2005 végén mutattak be az Európai Parlamentnek, Európa-szerte 10.000 általános iskolás diákot érintett, és a vállalkozások fontosságára összpontosított.

A diákoknak csak 35 százaléka érezte úgy, hogy a kultúrájuk ösztönzően hat a vállalkozásra, de majdnem 60 százalékuk mondta azt, hogy ha először nem sikerül vállalkozást indítaniuk, akkor megpróbálnák újra. Igen sok fiatal fejezte ki igényét arra, hogy közvetlen kapcsolatra volna szükség az üzletemberekkel – osztályteremben vagy azon kívül – annak érdekében, hogy megtanulják, hogyan működik a vállalkozásuk.

A diákok több mint háromnegyede mondja, hogy a vállalkozni jó, és megfontolnák az önfoglalkoztatást. A fő indokaik: ha saját magadat foglalkoztatod, akkor a karriered a te kezedben van.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom