Connect with us

Hirdetés

technokrata

Robotzsaruk lepik el az utcákat

Smart home

Robotzsaruk lepik el az utcákat

X26-tal felszerelt gépemberek tartatják be a törvényt.

Az amerikai robottechnikával foglalkozó iRobot bejelentette együttműködését a halált nem okozó fegyvereket gyártó Taser vállalattal, melynek keretében a rendőri erők fokozása érdekében robotokat fejlesztenek világszerte. A két vállalat már befejezte a különleges robotember prototípusának elkészítését, amely elég kicsi ahhoz, hogy akár egy hátizsákban is elférjen. Az együttműködés első lépéseként a robotzsarut kiegészítették a Taser technológiájával, az elektronikus X26 alkalmazásával biztonságos távolságból lehet majd leszerelni a rendőri eljárás alá vont személyeket.

Az amerikai haditengerészet egykori admirálisa, Joe Dyer, aki az iRobot Government & Industrial Robots elnöke is egyben, elmondta, hogy az iRobot platformhoz adott Taser technológia révén olyan eszköz kerül majd a Swat kezébe, amely mind a törvényi végrehajtás, mind a hadsereg számára számtalan veszélyes forgatókönyvre jelenthet megoldást.

Az amerikai hadsereg jelenleg több száz ilyen robotot használ Irakban és Afganisztánban, ám az új verzió kifejezetten polgári célokat szolgál majd a rendőrség kötelékében. A gépember épületen belül távolról is irányítható, valamint a jövőben várhatóan jóval automatizáltabb lesz.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés