Connect with us

Hirdetés

technokrata

30 év börtön notebook lopásért

Smart home

30 év börtön notebook lopásért

Laptopot lopott, de elkapták.

Még a múlt héten döntött úgy egy kaliforniai bíróság, hogy az az amerikai férfi, aki ellopta egy online társkeresőszolgáltatás révén megismert hölgyismerősének a notebookját, bűnös. Ronnie Henning így akár több mint három évtizedre is a rácsok mögé kerülhet. És miért lett a büntetés ilyen szigorú? Nos, azért, mert a férfi már visszaeső bűnözőnek számít, a helyi törvények szerint pedig a bűn útjáról elszakadni képteleneket nagyon komolyan megbüntethetik.

Tekerjük kicsit vissza az időt, és ugorjunk 2005 februárjába. Ekkor történt, hogy Rachel Daniels megadta mobiltelefonszámát Henningnek – nem sokkal azután, hogy egy internetes randisite-on megismerkedtek. Kicsivel később a hölgy beleegyezett egy találkozóba a férfivel, amikor az felhívta, hogy lerobbant a kamionja. A nő felvette a férfit, aki azzal a kérdéssel fordult hozzá, hogy tudna-e kölcsönadni számára 70 dollárt alkatrészre. Daniels rájött, hogy otthon felejtette a pénztárcáját, ezért hazahajtottak. A pénz megszerzését követően elugrottak Henning egy ismerőséhez, majd egy másik helyre, további alkatrészekért. Végül a hölgy elunta a dolgot, kitette a férfit az otthonánál, és – mivel félt egyedül maradni – egy barátjánál töltötte az éjszakát.

Másnap reggel hazaérve fedezte fel, hogy az ajtaját felfeszítették, és laptopját eltulajdonították. Daniels le is tett arról, hogy valaha is előkerül a hordozható számítógép, ám néhány héttel később azzal kereste meg őt a helyi rendőrség, hogy egy zálogházban megtalálták a notebookot. A file-jait ugyan letörölték róla, és az adminisztrátori felhasználónevet is átírták (Baby Come Close – Henning online társkereső szolgáltatásokon használt azonosítója), de a kis készülék tagadhatatlanul a hölgyé volt. Mint kiderült, mindössze 250 dollárért vágta zaciba a tolvaj.

A rendőrségi nyomozás később felfedte, hogy nem ez volt az egyetlen ilyen incidens, amikor egy internetes társkeresés végül tolvajlásba torkollott – a nyomok pedig ugyanahhoz a férfihez vezettek: Henninghez. Egy évvel korábban hasonló helyzetbe került egy másik nő, aki szintén a Weben keresztül ismerkedett össze a férfivel; ráadásul pont ugyanazon a szolgáltatáson keresztül. A férfi az áldozat autóját lovasította meg, azért, hogy annak árából kiegyenlíthesse szerencsejátékos tartozásait.

Henning először tagadta a vádakat, és különböző indokokat talált ki, miért követte el a lopásokat, végül azonban a bíróság úgy találta, hogy túl sok a hasonlóság a két eset között, ezért lopás vádjában bűnösnek találták. A múlt héten pedig a feljebbviteli bíróság megerősítette a korábbi ítéletet, ami ellen az enyves kezű amerikai ismét fellebbezett. Ezúttal arra hivatkozott, hogy az esküdtszékben nem ül elég afroamerikai, így az nem reprezentálja a helyi viszonyokat.

Végső ítélet tehát még mindig nincs, de a notebooklopásért elkapott férfi sok jóra nem számíthat.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés