Connect with us

30 év börtön notebook lopásért

Smart home

30 év börtön notebook lopásért

Laptopot lopott, de elkapták.

Még a múlt héten döntött úgy egy kaliforniai bíróság, hogy az az amerikai férfi, aki ellopta egy online társkeresőszolgáltatás révén megismert hölgyismerősének a notebookját, bűnös. Ronnie Henning így akár több mint három évtizedre is a rácsok mögé kerülhet. És miért lett a büntetés ilyen szigorú? Nos, azért, mert a férfi már visszaeső bűnözőnek számít, a helyi törvények szerint pedig a bűn útjáról elszakadni képteleneket nagyon komolyan megbüntethetik.

Tekerjük kicsit vissza az időt, és ugorjunk 2005 februárjába. Ekkor történt, hogy Rachel Daniels megadta mobiltelefonszámát Henningnek – nem sokkal azután, hogy egy internetes randisite-on megismerkedtek. Kicsivel később a hölgy beleegyezett egy találkozóba a férfivel, amikor az felhívta, hogy lerobbant a kamionja. A nő felvette a férfit, aki azzal a kérdéssel fordult hozzá, hogy tudna-e kölcsönadni számára 70 dollárt alkatrészre. Daniels rájött, hogy otthon felejtette a pénztárcáját, ezért hazahajtottak. A pénz megszerzését követően elugrottak Henning egy ismerőséhez, majd egy másik helyre, további alkatrészekért. Végül a hölgy elunta a dolgot, kitette a férfit az otthonánál, és – mivel félt egyedül maradni – egy barátjánál töltötte az éjszakát.

Másnap reggel hazaérve fedezte fel, hogy az ajtaját felfeszítették, és laptopját eltulajdonították. Daniels le is tett arról, hogy valaha is előkerül a hordozható számítógép, ám néhány héttel később azzal kereste meg őt a helyi rendőrség, hogy egy zálogházban megtalálták a notebookot. A file-jait ugyan letörölték róla, és az adminisztrátori felhasználónevet is átírták (Baby Come Close – Henning online társkereső szolgáltatásokon használt azonosítója), de a kis készülék tagadhatatlanul a hölgyé volt. Mint kiderült, mindössze 250 dollárért vágta zaciba a tolvaj.

A rendőrségi nyomozás később felfedte, hogy nem ez volt az egyetlen ilyen incidens, amikor egy internetes társkeresés végül tolvajlásba torkollott – a nyomok pedig ugyanahhoz a férfihez vezettek: Henninghez. Egy évvel korábban hasonló helyzetbe került egy másik nő, aki szintén a Weben keresztül ismerkedett össze a férfivel; ráadásul pont ugyanazon a szolgáltatáson keresztül. A férfi az áldozat autóját lovasította meg, azért, hogy annak árából kiegyenlíthesse szerencsejátékos tartozásait.

Henning először tagadta a vádakat, és különböző indokokat talált ki, miért követte el a lopásokat, végül azonban a bíróság úgy találta, hogy túl sok a hasonlóság a két eset között, ezért lopás vádjában bűnösnek találták. A múlt héten pedig a feljebbviteli bíróság megerősítette a korábbi ítéletet, ami ellen az enyves kezű amerikai ismét fellebbezett. Ezúttal arra hivatkozott, hogy az esküdtszékben nem ül elég afroamerikai, így az nem reprezentálja a helyi viszonyokat.

Végső ítélet tehát még mindig nincs, de a notebooklopásért elkapott férfi sok jóra nem számíthat.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom