Connect with us

technokrata

Tegyük színesebbé a nyaraláson készített videóinkat!

Smart home

Tegyük színesebbé a nyaraláson készített videóinkat!

Látványos, vicces vagy érdekes effektekkel dobhatja fel a házi filmeket a most megjelent Adobe CS3 Production Premium. Akár nagy felbontásban (HD) is.

Az Adobe bejelentette, hogy megjelent az Adobe Creative Suite 3 termékcsalád két utolsó láncszeme: a design, grafikai és webes szoftverek után most már az audiovizuális programokat tömörítő Adobe CS3 Production Premium kollekció és az összes CS3 terméket magában foglaló Adobe CS3 Master Collection csomag is elérhető. A média-, film-, reklám- és szórakoztatóiparban dolgozó, audiovizuális területen tevékenykedő szakembereknek szánt Production Premium a korábbi Production Studio utóda. A Master Collection azok számára lehet fontos, akik komplex, nehezen behatárolható területen dolgoznak, és éppúgy szükségük lehet egy profi képszerkesztő programra, mint egy komoly videovágó alkalmazásra.

Production Premium – régi és új termékek a csomagban
Az Adobe Premiere Pro CS3 videoszerkesztő szoftver új változatával látványos lassított felvételeket is készíthetünk, majd az új effektekkel, átmenetekkel tovább színesíthetjük az összképet. A Premiere Pro természetesen a Blu-ray technológiát is támogatja, ami lehetővé teszi, hogy a nagyfelbontású (HD) filmek szerkesztése után – minőségromlás nélkül – Blu-ray lemezre írjuk ki alkotásunkat. Újdonság, hogy az Adobe Encore DVD CS3 a jövőben csak a Premiere Pro kiegészítő alkalmazásaként lesz elérhető. Az új funkciók közül a legjelentősebb, hogy az elkészített DVD projekteket Flash Video formátumban pár kattintással az internetre exportálhatjuk.

A speciális effektusok és filmes utómunkálatokhoz használható Adobe After Effects CS3 is fontos új funkciókat kapott. A gyorsabb programfuttatás mellett új animációs filterekkel, vektorszerkesztési opciókkal, maszkoló és kulcsoló eljárásokkal, továbbfejlesztett színkezeléssel és Flash-Photoshop-Encore integrációval találkozhatunk a programban. Az Encore-t a Dynamic Link segítségével renderelés nélkül is elérhetjük, olvasható a szoftver.hu oldalán.

A hangszerkesztő szoftverek terén is történt változás: az elsősorban profi rádiósoknak szánt Adobe Audition többé nem része a csomagnak, csak önálló programként érhető el. A hangszerkesztő szoftver helyét az új, kifejezetten videós szakemberek számára tervezett, egyszerűbb, átláthatóbb kezelőfelülettel rendelkező Adobe Soundbooth CS3 veszi át.

A Serious Magic két alkalmazása Adobe OnLocation CS3 és Adobe Ultra CS3 néven került be a kollekcióba. Az OnLocation szoftverrel – amelyet a felhasználók többsége még DV Rack néven ismer – közvetlenül a merevlemezre rögzíthetjük felvételeinket, kihagyva ezzel az időigényes digitalizálási folyamatot. Mindezt ráadásul úgy, hogy közben folyamatosan módosíthatjuk a beérkező audio-video jeleket, így pontosan beállíthatjuk a kívánt minőséget még az éles felvétel előtt. Az Ultra kulcsolási segédprogram pedig a Blue Box vagy a Green Screen technikával készült filmek utómunkálataikor lehet hasznos.

Az Adobe Photoshop Extended CS3 és az Adobe Illustrator CS3 képszerkesztő és -tervező szoftverek komoly 3D és videós támogatást kaptak, és szintén részét képezik a Production Premium csomagnak.

Kibővített kompatibilitás
Az egyik legfontosabb újítás, hogy az alapvetően Microsoft Windows operációs rendszerre fejlesztett audiovizuális szoftverek a CS3-mal visszatértek az Apple Macintosh platformra. Az After Effects új változata mindkét (PowerPC és MacIntel) míg a többi szoftver csak az új Intel alapú rendszerekkel kompatibilis. Ezek közül kivételt képeznek a kizárólag Windows-on futtatható OnLocation és Ultra programok.

Az Adobe hazai képviseletét ellátó Trans-Europe Kft. a Production Premium megjelenése kapcsán kibővítette nyári előadássorozatát. A DTP, grafika, dokumentumkezelés, intelligens keresés, web és mobil publikáció témájába vágó bemutatók mellett After Effects, Premiere Pro és Soundbooth előadásokon is részt vehetünk a Trans-Europe Oktatási Centrumban.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom