Connect with us

Hirdetés

technokrata

Tegyük színesebbé a nyaraláson készített videóinkat!

Smart home

Tegyük színesebbé a nyaraláson készített videóinkat!

Látványos, vicces vagy érdekes effektekkel dobhatja fel a házi filmeket a most megjelent Adobe CS3 Production Premium. Akár nagy felbontásban (HD) is.

Az Adobe bejelentette, hogy megjelent az Adobe Creative Suite 3 termékcsalád két utolsó láncszeme: a design, grafikai és webes szoftverek után most már az audiovizuális programokat tömörítő Adobe CS3 Production Premium kollekció és az összes CS3 terméket magában foglaló Adobe CS3 Master Collection csomag is elérhető. A média-, film-, reklám- és szórakoztatóiparban dolgozó, audiovizuális területen tevékenykedő szakembereknek szánt Production Premium a korábbi Production Studio utóda. A Master Collection azok számára lehet fontos, akik komplex, nehezen behatárolható területen dolgoznak, és éppúgy szükségük lehet egy profi képszerkesztő programra, mint egy komoly videovágó alkalmazásra.

Production Premium – régi és új termékek a csomagban
Az Adobe Premiere Pro CS3 videoszerkesztő szoftver új változatával látványos lassított felvételeket is készíthetünk, majd az új effektekkel, átmenetekkel tovább színesíthetjük az összképet. A Premiere Pro természetesen a Blu-ray technológiát is támogatja, ami lehetővé teszi, hogy a nagyfelbontású (HD) filmek szerkesztése után – minőségromlás nélkül – Blu-ray lemezre írjuk ki alkotásunkat. Újdonság, hogy az Adobe Encore DVD CS3 a jövőben csak a Premiere Pro kiegészítő alkalmazásaként lesz elérhető. Az új funkciók közül a legjelentősebb, hogy az elkészített DVD projekteket Flash Video formátumban pár kattintással az internetre exportálhatjuk.

A speciális effektusok és filmes utómunkálatokhoz használható Adobe After Effects CS3 is fontos új funkciókat kapott. A gyorsabb programfuttatás mellett új animációs filterekkel, vektorszerkesztési opciókkal, maszkoló és kulcsoló eljárásokkal, továbbfejlesztett színkezeléssel és Flash-Photoshop-Encore integrációval találkozhatunk a programban. Az Encore-t a Dynamic Link segítségével renderelés nélkül is elérhetjük, olvasható a szoftver.hu oldalán.

A hangszerkesztő szoftverek terén is történt változás: az elsősorban profi rádiósoknak szánt Adobe Audition többé nem része a csomagnak, csak önálló programként érhető el. A hangszerkesztő szoftver helyét az új, kifejezetten videós szakemberek számára tervezett, egyszerűbb, átláthatóbb kezelőfelülettel rendelkező Adobe Soundbooth CS3 veszi át.

A Serious Magic két alkalmazása Adobe OnLocation CS3 és Adobe Ultra CS3 néven került be a kollekcióba. Az OnLocation szoftverrel – amelyet a felhasználók többsége még DV Rack néven ismer – közvetlenül a merevlemezre rögzíthetjük felvételeinket, kihagyva ezzel az időigényes digitalizálási folyamatot. Mindezt ráadásul úgy, hogy közben folyamatosan módosíthatjuk a beérkező audio-video jeleket, így pontosan beállíthatjuk a kívánt minőséget még az éles felvétel előtt. Az Ultra kulcsolási segédprogram pedig a Blue Box vagy a Green Screen technikával készült filmek utómunkálataikor lehet hasznos.

Az Adobe Photoshop Extended CS3 és az Adobe Illustrator CS3 képszerkesztő és -tervező szoftverek komoly 3D és videós támogatást kaptak, és szintén részét képezik a Production Premium csomagnak.

Kibővített kompatibilitás
Az egyik legfontosabb újítás, hogy az alapvetően Microsoft Windows operációs rendszerre fejlesztett audiovizuális szoftverek a CS3-mal visszatértek az Apple Macintosh platformra. Az After Effects új változata mindkét (PowerPC és MacIntel) míg a többi szoftver csak az új Intel alapú rendszerekkel kompatibilis. Ezek közül kivételt képeznek a kizárólag Windows-on futtatható OnLocation és Ultra programok.

Az Adobe hazai képviseletét ellátó Trans-Europe Kft. a Production Premium megjelenése kapcsán kibővítette nyári előadássorozatát. A DTP, grafika, dokumentumkezelés, intelligens keresés, web és mobil publikáció témájába vágó bemutatók mellett After Effects, Premiere Pro és Soundbooth előadásokon is részt vehetünk a Trans-Europe Oktatási Centrumban.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés