Connect with us

technokrata

Puffasztott űrhajó az űrben

Smart home

Puffasztott űrhajó az űrben

A második kilövés újabb lépés a felfújható űrállomások felé vezető úton.

A Bigelow Aerospace a múlt héten bocsátotta útjára második felfújható űrmodulját, mely újabb lépéssel viszi előre a vállalat azon tervét, miszerint a jövőben egy egész flottányi űrrendeltetésű élőhelyet hoz létre odafenn.

A Las Vegas-i vállalat a weboldalán jelentette be, hogy megkapta az első képeket a Genesis II űrhajótól 90 perccel azután, hogy június 28-án kilőtték az orosz Orenburg-i ISC Kosmotras Yasny Cosmodrome űrrepülőtérről.

Az alacsony felbontású miniatürizált képek az űrjármű napelemeinek kinyílását rögzítették, megerősítve, hogy a Genesis II elérte pályáját, és megkezdte a felfújódását. A Genesis II egyébként méretre – körülbelül 4,5 x 2,5 méter – és kinézetre – henger alakú – is hasonlít elődjére, a Genesis I-re. Amiben különböznek az eszközök, az a felszereltség és a rakomány: kétszer annyi kamerát, érzékelők egész sorát, valamint repülőelektronikát is tartalmaz a Genesis II. Mindemellett nem tudományos céllal felküldött felszerelések, csótány és skorpió utazódoboz, valamint a Bigelow Aerospace ´Fly your Stuff´ programjának keretében egyéb szállítmány – amiért valaki előzőleg kifizette a szállítási díjat – is helyet kapott az űrmodulon.

Generációk – a legalsó már akár embereket is szállíthat…Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom