Connect with us

technokrata

Globális kártyaszabvány 2009-től

Smart home

Globális kártyaszabvány 2009-től

Egyesítik adatformátumaikat az euró zóna kártyakibocsátói.

Sorozatos formátumváltás előtt állnak a világ legnagyobb bankkártya cégei. Amellett, hogy minden korábbinál erősebb biztonsági előírásokat vezetnek be a meglevő kártyatársaságok, az elkövetkező néhány évben egy új nemzetközi standard jön létre az euró zóna bankkártya feldolgozásában. Az egységes szabványok kialakításában nem csak a tagbankok, hanem a Visa és a MasterCard, valamint két nagy európai kártyaszolgáltató, a Berlin Group és az Eufiserv is részt vesz.

Az euró zóna kártyakibocsátóinak és a kártyacégeknek az elkövetkező években csatlakozniuk kell az új SCF (SEPA Cards Framework) szabványokon alapuló eljárásokhoz és adatformátumokhoz. Az új authorizációs formátum egyrészt megkönnyíti a kontinenseken átívelő kártyahasználatot, másrészt lehetővé teszi a nem Visa/MC kibocsátású kártyák nemzetközi elfogadtatását is – hangzott el a Polygon Informatikai Kft. június 27-ei Arksys szakmai napján. A rendezvényen számos bank és egyéb, kártyarendszereket üzemeltető cég képviseltette magát.

A szabványosítás úgy tűnik világjelenség, ugyanis a MasterCard is egységesíti rendszerét. Megszűnik a MasterCard külön szabványa Európára és Amerikára, marad az amerikai szabvány.

Az esemény vendégelőadója, az Euronet képviseletében megjelent Kathy Hatcher részletezte az átállásra vonatkozó határidőket. E szerint a már most előkészítés alatt álló folyamat eredményeként minden jelenlegi kibocsátó és kártyarendszer üzemeltető végrehajtja a migrációt a MasterCard új, egyesített interfészformátumára 2009. december 31-éig.

A formátumváltozás egységesítése után egy ideig még használható lesz a régi mágnescsíkos kártya, ám 2010 után a SEPA előírások miatt, többségben lesznek az újabb, chipalapú és a jövőben várható contactless kártyák.

A formátumváltás és egységesítés jelentős előrelépés lesz mind a kártyák nemzetközi elfogadása, mind pedig a biztonság területén, miközben megnyitja a kapukat az olyan feltörekvő kártyafeldolgozó rendszerek számára, mint a Berlin Group, vagy az Eufiserv.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom