Connect with us

technokrata

Vikuiti: közelről, nagyot

Smart home

Vikuiti: közelről, nagyot

Egy eszköz, amire eddig egyetlen sem volt képes.

A projektort rendszeresen használók számára ismerős a jelenet, mikor az előadó öszvérként felmálházva érkezik: a vállán a laptop táskája, az egyik kezében aktatáska, a másikban pedig a projektor tokja. Mindezt csak azért, hogy a helyszínen kiderüljön, a vetítőt egyszerűen képtelenség kellő távolságra elhelyezni, így az egybegyűltek közül csak az (általában üres) első két sor lát valamit a miniatűr képből, a távolabb ülők már semmit. Ezen kívül a hangosítás nem kompatibilis, illetve az előadás hangját már nem lehet kihangosítani, csak a mikrofont. Mindez akkor a legbosszantóbb, ha a jól összevágott képanyagunkat a gondosan összeválogatott zenei aláfestéssel még a násznépnek sem tudjuk megmutatni.

Az innovatív technológiák és a felhasználói igények körültekintő ötvözetéből született a 3M két új, mostantól Magyarországon is kapható projektorcsaládja. A készülékek mindent tudnak, amit egy vetítő tudhat, és sok mindent, amire eddig egyetlen ilyen eszköz sem volt képes.

A két új termékcsalád különböző felhasználói igények kielégítésére készült, hiszen három fali (telepített) és két hordozható készülékről van szó. Alapvető lenne, mégis kuriózum a projektorokon lévő USB csatlakozás, melynek segítségével közvetlenül pendrive-ról prezentálhatunk, számítógép használata nélkül. Szintén a közvetlen használatot szolgálja a (DMS710-be) beépített DVD lejátszó és a 15 wattos Dolby Digital 5.1, illetve a fali készülékeknél a 40 wattos SRS hangrendszer. Az XGA felbontású (1024×768), 1500 lumen fényerejű vetítők gyakorlatilag mindent tudnak. Dolgoznak 4:3 és 16:9 képaránnyal is, a VGA be- és kimenet mellett audió be- és kimenetet, RCA kompozit, komponens video, S-video, HDMI és DVI csatlakozót is találunk.

A szolgáltatások listáját mégsem ezek, hanem a speciális, Vikuiti Szuperközeli Vetítési Technológiájú projekciós rendszer vezeti, amelynek azon túl, hogy felerősíti a fényerőt, segítségével minden eddiginél kisebb távolságból vetíthetünk óriási képeket.

Az asztali projektor már 1 méter távolságból 2,5 méteres átlójú képet ad, míg az új fali projektoroknak csupán 70 centiméterre van szüksége a másfél méteres képátlóhoz. Ekkora képhez a hagyományos projektoroknak 1,8–4,6 m vetítési távolságra van szüksége, ami nemcsak helyet foglal a tárgyalóasztal (terem) közepén, de a kibocsátott forró levegő, zaj és az asztalon végigfutó kábelek is joggal zavarják a résztvevőket. A Vikuiti Szuperközeli projektorokkal azonban nem kell az ásványvizes palackokat kipakolni a vetített kép útjából, hiszen a kristálytiszta, éles kép mostantól összeegyeztethető a helytakarékos kialakítással.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle