Connect with us

technokrata

Új élmény a vásárlásban

Smart home

Új élmény a vásárlásban

Mit kezdhetünk egy személyre szabott vásárlási tanácsadóval?

A Retail Shopping Assistant nem más, mint egy kioszk, amivel néhány éven belül főkén kiskereskedelmi üzleteken találkozhatunk. A vásárlók a hűségkártyájuk segítségével bejelentkezhetnek egy rendszerbe, ahol speciális, személyre szabott ajánlatokkal és egyéb, hozzáadott tartalmakkal (videók, receptek) találkozhatnak. A vevők emellett kényelmesen összeállíthatják listájukat, ki is nyomtathatják azt, ráadásul pontos eligazítást kapnak arra vonatkozóan is, hogy mit, merre találnak.

A HP Labs által bemutatott Retail Store Assistant révén így a vásárlók nemcsak újabb élménnyel gazdagodhatnak, hanem – ami a lényeg – a kereskedők finomhangolhatják marketing kampányaikat is. A vállalatok számára ezzel lehetőség nyílik arra, hogy a készlettöbbletet speciális kedvezményekkel elérhetővé tegyék hűséges vásárlóik számára, de arra is jó a rendszer, hogy egy termék hiánya esetén felajánljon, esetleg beakciózzon egy alternatív terméket.

A kioszk egyelőre egy kísérleti projekt része, de a HP már folytat tárgyalásokat a kiskereskedőkkel a rendszer bevezetésén, amely várhatóan két év múlva jelenik meg az üzletekben.

Mint ismeretes, az IBM is rendelkezik hasonló megoldással. A kényelmet és gyorsaságot ígérő PSA (Personal Shopping Assistant) szintén hűségprogramok, akciók, és célzott marketingkampányok lebonyolítására alkalmas.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle