Connect with us

technokrata

Tüdőbeteg kabát, bőrrákos bikini, és hancúrozós takaró

Smart home

Tüdőbeteg kabát, bőrrákos bikini, és hancúrozós takaró

Elrettentő high-tech ötletek, amelyek a szervezetünkről mesélnek.

A Fiona Carswell meghökkentő alkotásairól ismert, amelyek célja elsősorban nem a zavarba ejtés, hanem a figyelem felhívása – azokra a dolgokra, amelyekről nem vagyunk hajlandóak tudomást venni, lemondani, vagy nem számolunk hosszú távú következményeivel.

Első látásra az általa tervezett kabát, a „Smoking Jacket” olyan, mintha egy páciens magán felejtett volna egy diagnosztikai felvételt. A ruhadarab mellrészében ugyanis egy pár „tüdő” került beépítésre riasztórendszer gyanánt. Az udvarias dohányos befújhatja a füstös levegőt a nyakrészen található tartályba, ahelyett, hogy a körülötte lévő emberek arcába fújná azt. A cigifüst ezután átszivárog az átlátszó tüdőkbe, ahonnan megszűrve távozik. Az idő múlásával nagyon jól láthatóvá válik, hogy mi történik valójában, ha dohányzunk: a plasztik tüdő ugyanis egyre feketébb lesz.

„Nem akarom megváltoztatni az embereket, ám azzal, hogy a szervezet bizonyos folyamatait tréfás módon láthatóvá teszem, talán felhívom a figyelmüket és elgondolkoznak azon, amelyet az orvosi rendelőkben látott nyomtatott szöveg, vagy numerikus kijelzők nem mondanak el nekik.”

A dzseki egyébként tagja annak a sorozatnak, amely szervezetben belül zajló, abszurd információkat jelenít meg – ilyen a híres Malignant Mole Bikini is. Ez a kedves kis kétrészes ruhadarab teljesen normálisnak tűnik – amíg nem megyünk benne a napra. Ahogyan UV sugárzás éri, sötét anyajegy-szerű foltok jelennek meg felszínén különböző helyeken.

A Q-quilt egy olyan mosható takaró, amely felvevő és lejátszó eszközként szolgál: minden négyzete hangot tárol, amely felvehető, és lejátszható pusztán érintés útján. A steppelt ágyterítő teljesen normál kinézetű, azonban a finom anyag mögött elektronika húzódik. A pokróc kommunikációs terápiaként szolgálhat mozgásukban korlátozott emberek számára, de családi, vagy párkapcsolati emlékek tárolására is kiváló.Szólj hozzá!

További Smart home

Technokrata a Face-en

Tesztek