Connect with us

technokrata

Blu-ray íróval felszerelt Sony noteszgép

Smart home

Blu-ray íróval felszerelt Sony noteszgép

A notebook, ami nem csak olvassa, hanem írja is a BD-ket.

Két új notebookot jelentett be a Sony kanadai részlege, amely közül az egyik alaposan kilóg a sorból – képes írni a következő generációs optikai adattárolók egy részét. A Vaio FZ sorozatba tartozó példány nem csak lejátszani tudja az akár 1080p felbontást kínáló BD-filmeket, hanem képes adatot is rögzíteni a média írható változataira.

Multimédiás funkciói emellett magukba foglalják az integrált webkamera és mikrofon használatának lehetőségét, az S-video kimenetet, aminek révén összeköthetővé válik a televíziós készülékekkel, kamerákkal és kivetítőkkel, valamint a HDMI csatlakozót, amivel még a legújabb, nagyfelbontású TV-ken is megjeleníthetővé válik a notebook LCD-jén látható kép. Billentyűzete rendelkezik külön multimédia tartalmak vezérlésére használható gombokkal, és a 200 GB-os winchesterén eltárolt képekhez, filmekhez az operációs rendszer bootolása nélkül is hozzá lehet férni.

Tömege mindössze 2,7 kilogramm, amit a képernyő méretének „féken tartásával” sikerült elérnie a Sony mérnökeinek – egy 15,4 colos folyadékkristályos kijelzőt kapott a készülék. Ez természetesen szélesképernyős kialakítású, így a filmek nézése még kellemesebb is a szemnek, mintha egy hagyományos, de 17 colos LCD-t biztosítottak volna e célra.

Nem meglepő módon a hordozható számítógép az Intel Centrino mobilplatformjára alapul: egy Core 2 Duo processzor (T7100) dolgozik benne; és természetesen vezetékmentes hálózati csatlakozásra is képes. Ez utóbbi modul a még mindig nem véglegesített, de egyre szélesebb körben használt 802.11n változatot is támogatja.

A Vaio notebook Windows Vista Home Premium operációs rendszerrel előretelepítetten vásárolható meg, prémiumkategóriájának megfelelően prémium áron. Az egyelőre csak az észak-amerikai országban kapható modell induló ára 2400 dollár, vagyis átszámítva körülbelül 450 ezer forint.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom