Connect with us

Hirdetés

technokrata

Blu-ray íróval felszerelt Sony noteszgép

Smart home

Blu-ray íróval felszerelt Sony noteszgép

A notebook, ami nem csak olvassa, hanem írja is a BD-ket.

Két új notebookot jelentett be a Sony kanadai részlege, amely közül az egyik alaposan kilóg a sorból – képes írni a következő generációs optikai adattárolók egy részét. A Vaio FZ sorozatba tartozó példány nem csak lejátszani tudja az akár 1080p felbontást kínáló BD-filmeket, hanem képes adatot is rögzíteni a média írható változataira.

Multimédiás funkciói emellett magukba foglalják az integrált webkamera és mikrofon használatának lehetőségét, az S-video kimenetet, aminek révén összeköthetővé válik a televíziós készülékekkel, kamerákkal és kivetítőkkel, valamint a HDMI csatlakozót, amivel még a legújabb, nagyfelbontású TV-ken is megjeleníthetővé válik a notebook LCD-jén látható kép. Billentyűzete rendelkezik külön multimédia tartalmak vezérlésére használható gombokkal, és a 200 GB-os winchesterén eltárolt képekhez, filmekhez az operációs rendszer bootolása nélkül is hozzá lehet férni.

Tömege mindössze 2,7 kilogramm, amit a képernyő méretének „féken tartásával” sikerült elérnie a Sony mérnökeinek – egy 15,4 colos folyadékkristályos kijelzőt kapott a készülék. Ez természetesen szélesképernyős kialakítású, így a filmek nézése még kellemesebb is a szemnek, mintha egy hagyományos, de 17 colos LCD-t biztosítottak volna e célra.

Nem meglepő módon a hordozható számítógép az Intel Centrino mobilplatformjára alapul: egy Core 2 Duo processzor (T7100) dolgozik benne; és természetesen vezetékmentes hálózati csatlakozásra is képes. Ez utóbbi modul a még mindig nem véglegesített, de egyre szélesebb körben használt 802.11n változatot is támogatja.

A Vaio notebook Windows Vista Home Premium operációs rendszerrel előretelepítetten vásárolható meg, prémiumkategóriájának megfelelően prémium áron. Az egyelőre csak az észak-amerikai országban kapható modell induló ára 2400 dollár, vagyis átszámítva körülbelül 450 ezer forint.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés