Connect with us

Hirdetés

technokrata

Adatvesztést okoznak a kihangosítók

Smart home

Adatvesztést okoznak a kihangosítók

Tudósok bebizonyították, hogy a kihangosító és a headset jobban elvonják a sofőr figyelmét, mintha az autóban ülő utasokkal beszélgetne.

Azok, akik teljesen betiltanák a vezetés közbeni mobiltelefon-használatot, gyakran találkoznak olyan ellenlábasokkal, akik szerint a mobilozás csupán annyira veszélyes, mint az anyósülésen ülő utassal beszélgetni. A kutatók azonban megállapították, hogy a kihangosító és a headset alkalmazása sokkal több mentális erőfeszítést igényel a közelség hiánya miatt. Ez annyit jelent, hogy a vonal túloldalán lévő partner nem tud az útviszonyoknak megfelelően reagálni a sofőr helyzetére, mint ahogyan azt egy utas tenné.

Az első átfogó kutatás az Egyesült Királyságban zajlott, azt kutatva, hogy vajon milyen veszélyeket rejt a kéz nélküli mobiltelefon használat az utasokkal történő beszélgetéssel szemben.

A jelentést készítők szerint: „A kutatási eredmények különösen fontosak azon vállalatok számára, amelyek alkalmazottai munkaeszközként használják a telefont. Ajánlott a mobiltelefon használatát szabályozó házirend kialakítása is.”

A tanulmány azt is megállapította, hogy a vezetés közbeni telefonálás – történjen akár kihangosítóval vagy headsettel – során a sofőrök gyakran gyorsabban vezetnek, és lecsökkentik a biztonságos követési távolságot.

A brit Közlekedési Minisztérium Közlekedéskutatási Laboratóriuma által végzett felmérés azt találta a biztonsági szempontok mellett, hogy az ilyen formában történt információcsere során számtalan adat elvész, ami a döntéshozatalt elértékteleníti. A szakemberek megjegyezték, hogy mindez komoly negatív hatással lehet az üzletmenetre is, ha a vezetők munkamegbeszélést folytatnak a telefonon.

„Egyértelmű, hogy a mobiltelefon kihangosítóval vagy headsettel történő használata nem egyenértékű az utasokkal folytatott beszélgetéssel.”



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés