Connect with us

Hirdetés

technokrata

12 megapixeles kompakt fényképezőgép!

Smart home

12 megapixeles kompakt fényképezőgép!

A Panasonic Lumix DMC-FX100-ban egy 12,2 megapixeles képszenzor lakozik.

Az új készülék DMC-FX100 28 mm-es nagylátószögű Leica DC objektívvel van felszerelve, mely 3,6-szoros optikai zoomot biztosít (a 35 mm-es filmes egyenérték: 28-100 mm) f/2,8 fényerővel és 1/1,72 colos CCD-vel rendelkezik. Az FX100 a világ első olyan digitális fényképezőgépe, mely 12,2 megapixel felbontású felvétel készítésére alkalmas. Az újonnan kifejlesztett Leica DC objektív kimondottan az FX100-hoz lett tervezve, mely a 12,2 megapixeles képrögzítéssel együtt nagy felbontású, tiszta képek készítésének lehetőségét kínálja a felhasználónak, úgy, hogy mindeközben a készülékház rendkívül kicsi.

Az FX100 könnyű kezelhetőségének lelke az intelligens képstabilizálás, a Panasonic által minden új Lumix gépben kínált rendszer. Az intelligens képstabilizálás két, a tökéletes képkészítést megkönnyítő funkciót egyesít. Az első a Mega O.I.S. (optikai képstabilizátor), mely segít kiküszöbölni a kéz remegése miatti elmosódást. A DMC-FX100-ba épített új Mega O.I.S rendszer ráadásul a kézremegés és az egyéb kameramozgás közti különbséget is képes észlelni és megkülönböztetni, így növelve az észlelés pontosságát és a korrekciós hatást. A másik alrendszer az Intelligens ISO-vezérlés, mely a téma mozgásából adódó elmosódás ellen dolgozik, észlelve, ha a tárgy elmozdul, és a mozgás mértékéhez és a fényviszonyokhoz igazítva az ISO-beállítást és a zársebességet.

A Mega O.I.S. és az Intelligens ISO-vezérlés egyaránt automatikusan látják el funkciójukat, így a felhasználónak nem kell bajlódnia azzal, hogy a felvételi beállításokat a körülmények változásához folyamatosan hozzáigazítsa. A gép ezt megteszi helyette. Így bármely szituációban élvezheti a könnyed, problémamentes fényképezést, csakúgy, mint a gyönyörű fotók készítésével járó elégedettséget.
Az FX100-ba a Venus Engine III, a Panasonic fejlett képfeldolgozó LSI-je van beépítve, mely hatékony zajszűrést biztosít. Az alacsony válaszidőt nyújtó Venus Engine III lehetővé teszi az újonnan kifejlesztett High-Speed Burst (nagysebességű sorozat) felvételi mód alkalmazását, mellyel másodpercenként 8 felvételt készíthető, valamint egy új Nagy érzékenységű üzemmódot is biztosít, mely akár 6400-as ISO-beállítást is elbír. Ezenfelül, a Nagy érzékenységű üzemmód használatakor a beépített vaku 16 méterig hatásos, ami nagyon gyenge megvilágításnál is éles kép készítését teszi lehetővé.

Az készülék a HD-televíziók képarányához és felbontásához igazodó, 1.920×1.080 pixeles állóképek és 1.280×720 pixeles mozgóképek felvételét is elérhetővé teszi. Mindkettő kompatibilis a ma oly népszerű szélesképernyős (16:9-es) TV-készülékekkel.

Az FX100 ezüst, fekete és arany színben lesz kapható – várhatóan július végétől.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés